Udvalgte krystaller

Her på siden finder du en spændende oversigt over nogle af mine yndlingskrystaller som jeg ofte benytter.

Bemærk jeg sælger ikke krystaller! Jeg deler blot min passion.
En af grundene er, at jeg knytter mig utrolig meget til dem hver især:D
Min passion er ikke at sælge sten eller krystaller, men at tale om dem. Jeg kan tilbyde at anbefale dig bestemte krystaller, der kunne passe til din livssituation:
Kontakt hvis du har spørgsmål.
Hvis du kan lide noget af det du læser kan du støtte mig ved at donere: Donation

Vil du lære endnu mere om hvordan du bruger krystaller læs her:
Om Krystaller (Virker krystaller? rens, oplad, programmering)

Er du ny til chakra læs om det her: Chakra information

Mine 30 udvalgte yndlingskrystaller

Bemærk – jeg sælger ikke sten, krystaller mv. jeg deler blot min passion for dem.

 

1. Moldavite/moldavit

(På billedet ses et par af mine Moldavite)

Moldavite/moldavit er ikke noget, jeg anbefaler til alle!
Mange anser moldavite for at være verdens mest kraftfulde krystal.
Moldavite er kendt som “Den hellige grals sten” eller “Transformationens sten”.

Moldavite kommer ikke fra jorden, men blev skabt for over 15 millioner år siden, da en meteor ramte ned i jorden. Moldavite vil skabe kæmpe forandring meget hurtigt. Den vil kort sagt forbinde dig til dit livs skæbne og netop derfor vil den for mange være meget voldsom. Mange folk, selv dem, der har moldavites kan fysisk ikke holde ud at være omkring dem i særlig lang tid ad gangen, før end de har “vænnet sig” til dens energi. Moldavite kan og vil åbne energimæssigt op til udenjordiske energier og vibrationer der kan være svære at håndtere hvis man ikke er klar. 

Moldavite er ofte den man lader mennesker holde når de ikke er overbevist om kraften ved krystaller og ikke tror at man kan mærke krystalvibrationer, da mange med det samme vil mærke noget, når de tager denne sten op i hånden.
Der er et kendt begræb kaldt “moldavite flush” som er den fysiske reaktion mange oplever når man er i kontakt med moldavite for første gang, hvor man typisk mærker varme omkring hjertet. En meget normal oplevelse er at man kan mærke stenen pulsere lidt i hånden (næsten som hvis den bliver levende).

Det er meget individuelt hvad man oplever med moldavite. Der er dog nogle typiske elementer mange oplever når man har holdt stenen i noget tid, som for eksempel let ondt i hovedet, svimmelhed, og fornemmelsen af at den vibrerer og pulserer i hånden. Når man har vænnet sig til den er der mange måder at opleve den på. Det er eksempelvis meget normalt når man har den ved sig at man ikke rigtig oplever så meget og efter noget tid, som ud af ingenting, er helt “spacet” ud og har svært ved at finde jordforbindelsen.

Moldavite er noget som de fleste mærker meget stærkt, der er mange, der har svært ved at have den ved sig lang tid af gangen, selv efter de har vænnet sig til den. Selv dem, der har vænnet sig til energien, oplever at få mareridt, hvis den er ved dem om natten, på grund af dens høje vibration og høje frekvens.
Benyt den til meditation og drømmerejser mm. men s
ov ikke med moldavite om natten! Med lidt research vil du opleve at der er delte meninger på dette område, men jeg kan på ingen måde anbefale dig at sove med moldavite i nærheden af dig. Jeg ved at folk, der sælger dem og har solgt dem i flere år ikke engang sover med dem i nærheden af sig, dertil ved jeg at nogle krystalsælgere ikke bryder sig om at have mange af dem i deres butik ad gangen på grund af deres virkelige intense vibration.

Moldavite er egentlig ikke en krystal, men kan bedst beskrives som krystalliseret glas. Den bliver dog oftest omtalt som en krystal. Moldavite blev dannet for mere end 15 millioner år siden, da en stor meteor ramte jorden. Bemærk at selvom krystallen moldavite blev dannet for mere end 15 millioner år siden, er energien, krystallen bærer meget ældre end det, da meteoren, der skabte krystallen er kommet hertil langt fra, og har rejst igennem andre solsystemer, måske igennem flere galakser. Meteoren ramte ned i det sydlige Tyskland, og den effekt, der kom fra det meteornedslag landede helt ovre i Tjekkiet. Derfor findes og mines ægte moldavite kun i Tjekkiet.

Moldavite har energier i sig, der er “ude af denne verden”, og energier, der er meget besynderlige og mere fremmed end nogle andre krystaller. Den har healende effekter såsom bekæmpelse af feber, styrkelse af immunforsvar, celleopbygning mm. Mange oplever at den har en ungdommelig effekt og dermed virker “alderdomsbremsende”. Moldavite har rigtig mange healende energier og effekter, jeg her ikke vil komme dybere ind på.

Moldavite mærkes forskelligt af alle, da dens primære formål er at skabe transformation i ens liv, og føre en i retningen af ens skæbne og der hvor ens mission og livsopgave er. Nogle mennesker føler den meget voldsom, andre føler den meget behagelig. Moldavite beskytter en mod alle former for udefrakommende negativitet, og kan gøre en upåvirket af mange situationer, der ellers kunne være besværlige. Man kan godt opleve negativitet, men denne negativitet kommer indefra. Da stenen er så “voldsom” som den er, og fordi den ønsker at skabe transformation og gerne vil have en i den “rigtige” retning, kan man ofte mærke negativitet og irritation indefra, hvis man går imod sine indre ønsker.

Moldavite er mere sjælden end diamant, og kan kun findes et sted i verden, derfor er den ofte forfalsket. Hvis du anskaffer dig en Moldavite, vær sikker på at den er ægte. Alle mine moldavite stykker er kontrollerede til at være ægte, og det er vigtigt at stole på dem, man køber moldavite ved, da det med tiden bliver sværere og sværere at kende forskel på ægte og falsk moldavite.
Du kan ikke blot gå ind i en krystalbutik og forvente at du finder en moldavite eller at du kan vælge mellem flere forskellige og fordi moldavite er så sjælden er det ofte meget dyrt.

Den har mange af de samme egenskaber som andre krystaller med høj vibration, og kan dermed forstærke eller fremkalde dine synske evner, intuition mm.
Den beskytter dig mod mennesker med skjulte intentioner og manipulation og danner et kraftfuldt energiskjold omkring dig.

Mange, der ejer moldavite oplever at den har det med at forsvinde og dukke op igen på mystisk vis.
Nogle mennesker har også mere bizarre oplevelser med moldavite, såsom at se paranormale ting, høre stemmer osv.

Den er transformationens sten og på mange forskellige niveauer – også spirituelt – skubber den dig fremad i et tempo, der for mange kan virke for hurtigt og man kan altså få oplevelser og indsigter man måske ikke havde forventet eller er klar til mentalt.

Moldavite er uden tvivl den krystal med den højeste frekvens og vibration.

En af de mest kendte legender er legenden om den er at Lucifers krone var af moldavite, og at frem for en meteor, der ramte jorden, var det da Lucifer blev kastet ud af himlen, at moldavite ramte jorden. En anden fortælling er hvordan Napoleon blev præsenteret for moldavite som den hellige gral, men Napoleon gav blot stenen et henkastet blik fordi han var frastødt af dens sære udseende eller blot  var uinteresseret i den og var ligeglad med den.

Mange “starseeds” føler sig tiltrukket af moldavite, da den kan hjælpe mod hjemve og kan forbinde en til livet på jorden. Det er ikke unormalt at mange mennesker ikke kan lide den og ikke bryder sig om dens udseende. Mange finder den næsten frastødende på grund af dens sære energi. Dens energi er kort sagt ikke for alle.

En Moldavite behøver ikke at blive “renset”. Den behøver ikke at blive “opladet” og den behøver ikke at blive “programmeret”. Du kan vælge at gøre det hvis du har lyst, men det er næppe nødvendigt.

Er moldavite en ond sten eller farlig?
Nej slet ikke, den kan heller ikke misbruges og den er i modsætning til mange andre sten og krystaller meget sin egen herre idet at den gør mere eller mindre som den selv vil – den bestemmer sådan set selv hvad den vil fortage sig energimæssigt. Mange healere er overbevist om at man slet ikke kan få fat eller opdage moldavite uden at man er “klar” til dens vibration. Den har blot en virkelig høj og intens vibration, man skal vænne sig til og de fleste bryder sig ikke om dens energi – lad dog vær med at gå med den for længe i starten eller sove med den! hvis du anskaffer dig en.
Jeg kunne snakke i dage om Moldavite. Det er  noget helt særligt.

Chakra: Hjerte chakraet, men kan åbne alle chakraer også langt udover de “normale” 7.

2. Herkimer diamant

(På billedet ses et par af mine Herkimer diamanter)
Herkimer diamant er ikke en rigtig diamant, men en særlig form for kvarts, der kun er fundet i Herkimer County, New York.
Men lad dig ikke narre. den er utrolig kraftfuld og har mange metafysiske samt healende egenskaber.
Det er en ret sjælden krystal, og ligesom moldavite er det ikke altid, man kan finde dem i krystalbutikker. Nogle mennesker, der arbejder i eller har en krystalbutik ved ikke så meget om denne krystal, og derfor er det vigtigt at være sikker på at den herkimer diamant man køber nu også er fra New York. Der findes andre krystaller, der ligner herkimer rigtig meget, der kan findes andre steder i verden som nogle butiksejere tror er herkimer diamanter, men disse har meget anderledes energier og elementer end herkimer diamanter, og er derfor ikke det samme. Så hvis man vil være sikker på hvad man får, skal man ikke blot sige “herkimer diamanter” men derimod sige “herkimer diamant fra New York”.
Herkimer diamant blev opdaget forholdsvis sent i historien.
Den er af mange healere anset for at være den krystal, med den højeste jordiske vibration.
I sig selv er Herkimer diamant utrolig kraftfuld. Den er omkring en halv milliard år gammel og har altså været på jorden lagt før dinosaurerne og langt før der var nogle pattedyr, søstjerner eller hajer. Der var kort sagt kun særlige dyr i havet såsom gobler mm. De dyr, der levede dengang ville vi næsten ikke kunne forestille os i dag. Den er en krystal, der bærer på utrolig meget visdom.
Det er også en krystal, der kan mærkes af mange.
Den kan forstærke alle andre krystaller og bruges ofte til dette. Den er ofte brugt af mange healere fordi den er meget kraftfuld.

Den kan håndtere mange indre blokeringer som ingen andre krystaller ikke kan trænge ind til. Du kan ganske enkelt ikke skjule noget for en herkimer diamant og derfor kan den bringe mange ting op til overfladen, der bør håndteres.


Den kan gøre dig virkelig god til at gennemskue mennesker med dårlige intentioner  og god til at forbinde dig til mennesker.
Den kræver meget grunding. Dens energi forbindes meget med “guddommelig lys”, og den kan virke helt overvældende at have omkring sig. Denne sten er nok den allerbedste, hvis man ønsker at åbne chakraer, der er højere end kronechakraet, men den kan også virke meget overvældende hvis den benyttes til dette, da det er en af de krystaller, der har den højeste vibration (måske den højeste, hvis man ikke tager moldavite med i billedet).

Når man har vænnet sig til dens energi kan man sove med den og få nogle besynderlige drømmeoplevelser. Den er god til at hjælpe dig med at huske, hvad du har drømt.

Herkimer diamant forstærker alle andre krystaller, den sættes sammen med.
Herkimer er virkelig god til at forstærke ens yndlingskrystaller.
Når den forstærker en krystal vil den forstærke den mange, mange gange op og på en måde “forstørre” dem, så eksempelvis i stedet for at give en ekstra ametyst, vil en herkimer diamant kunne forstærke blot en lille ametyst til at fungere som en kæmpe stor ametyst, der måske har en energi som en på samme størrelse som dig selv.

Advarsel. Det anbefales på ingen måde at forstærke Moldavite (eller andre høj vibrationskrystaller) med Herkimer diamant med mindre du har vænnet dig til de krystaller du benytter og forstår hvordan du grounder dig grundigt til jorden. Det bliver besværligt at grounde dig “normalt” og du er dermed nødt til at grounde dig til det dybe jordstjerne chakra, der befinder sig under din fysiske krop og altså under dit “normale” rod chakra, som man normalvis grounder til. Når du har vænnet dig til begge krystaller enkeltvis er dette en virkelig god kombination, men det kan ikke stresses nok med at sige – lad vær hvis du ikke har vænnet dig til både moldavite og herkimer diamant. Den kombination vil kunne skade ens bevidsthed, verdenssyn, verdensopfattelse hvis man ikke er klar til hvad, der end måtte komme.
Der er flere eksempler på mennesker, der starter med at sætte herkimer sammen med moldavite fordi de vil have en “vild oplevelse” og ikke har den rette respekt for det. Det er en rigtig dårlig ide at forstærke verdens mest kraftfulde krystal med verdens mest kraftfulde forstærker.
Hvorfor anbefales dette ikke? Du har måske prøvet at se noget i tv, for eksempel omkring rummet, videnskab eller spøgelser, der virkelig ryster din livsforståelse og dit fundament, eller måske har du haft en paranormal oplevelse. Nogle mennesker undersøger og er nysgerrige på eksempelvis aliens, ånder, konspirationsteorier mm – det er ikke så vigtigt hvad, det er. Det vigtige er at forstå at rammen for hvad, du som menneske kan rumme bliver udviddet i løbet af livet og hvert menneske har sin egen ramme og sit eget tempo at udvide rammen på ud for hvad mennesket føler sig forbundet til og forenet med.
Et menneske udvider rammen for hvad man er overbevist om er muligt gradvist og hvad der kan lade sig gøre gradvist. Forstil dig nu at rammen for hvad du kan kapere forsvinder eller bliver udvidet i et tempo du ikke er klar til. Den oplevelse har mange allerede med Moldavite alene.

Sagt på en anden måde: Kombinationen af herkimer diamant og moldavite kan skade din mentale tilstand hvis du ikke er klar.

Chakra: det tredje øje og krone chakraet

3. Tektite/tektit

(På billedet ses et par af mine tektites)
Tektite/tektit er dannet af et sammenstød fra en meteor. Det er altså ikke en meteor, men en formation dannet som resultat af et meteornedslag.
Den har en meget høj vibration, dog ikke så højt som moldavite og det er ganske nyttigt, da tektites vibration er meget høj, men ikke alt for voldsom. Den er god til at beskytte mod negativitet fra mennesker og elektromagnetiske stråler. Når at moldavite bliver for intens er tektit et godt bud. Den har nogle af de samme positive effekter som moldavite.

Chakra: Krone chakra

4. Natrolite/natrolit

(På billedet ses et par af mine “natrolitter”)
Natrolit er ofte overset af mange “krystal eksperter” det er virkelig noget helt særligt. Benyt med omtanke!
Verdens eneste krystal/mineral, der kan fremme det, der kunne kaldes “hjerne/sindsevolution”. Den har en meget høj vibration. Den er nyttig for dem, der virkelig vil opnå noget i livet og lave mange forskellige ting. Dens vibration kan mærkes hvis den placeres på toppen af hovedet hvor den pulserer og det er sagt at den kan forbinde og transformere krone chakraet med det tredje øje og dermed transformere disse to punkter indtil ét chakra. Den udvikler og opgraderer din hjerne og sind sådan at du kan rumme flere metafysiske koncepter. Ofte har mennesker adgang til viden og koncepter, der kan virke uhåndgribelige og svære at rumme. Natrolit kan hjælpe til at omfavne den viden. Den har en meget intens vibration, men natrolit vil være i stand til at beskytte bæren mod disse intense vibration (lidt som at stå i orkanens øje, sådan at den intense forandring ikke bliver overvældende. Sagt på en anden måde, den er kendt for at gøre din krop “klar” til den vilde forandring, den skaber. Utrolig beskyttende og vil gøre stenens bærer til sin egen herre samt guide dig til dine drømme selv når du ikke kender vejen.

Chakra: det tredje øje og krone chakraet og det ottende (sjælstjerne chakraet)

5. Bjergkrystal/Klar kvarts/clear quartz


(På billedet ses et par af mine bjergkrystaller)
En klar kvarts bjergkrystal er virkelig en kraftfuld krystal.
En klar kvarts kan nemlig programmeres til at være alle andre krystaller. Man kan bruge bjergkrystallen til at forstærke andre krystaller på den måde at hvis man giver den intentionen at den skal være en bestemt krystal, “transformerer” bjergkrystallen sig ind til at have de samme egenskaber som den ønskede krystal.
Klar kvarts er ikke så voldsom som herkimer diamantet (der også er en form for kvarts). Hvor herkimer diamant tager de krystaller, den er i nærheden af og gør dem mange gange større og mere kraftfulde, giver bjergkrystallen dig endnu en af den ønskede krystal fordi den “transformerer” sig ind til andre krystaller frem for at forstærke andre krystaller. Det er den krystal, der er nemmest at arbejde med fordi den er nem at programmere.
Man kan derudover også give bjergkrystallen intentioner og egenskaber ingen andre krystaller har, hvis man har et helt specifikt ønske eller en helt personlig egenskab, man ønsker en krystal til. Du kan også benytte bjergkrystal til at opbevare tanker samt positive bekræftelser/affirmations, ønsker mm. og på den måde bære dem med dig rundt energimæssigt uden at du behøver at sige dem. Krystaller siges at knytte sig til den der bruger den når alt kommer til alt opbevare den information og tanke vibrationer. Nogle folk oplever at i sjældne tilfælde at se hvid dis inde i krystaller eller en sky inde i bjergkrystallen. dette betyder at den, der ejer krystallen ikke har det særlig godt i situationen.

Bjergkrystaller scanner din krop

Bjergkrystaller kan man ikke skjule noget for, det er velkendt blandt mange healere.
Bjergkrystaller er særligt gode til at “scanne” ens krop og energifelt for at finde ud af hvor der eventuelt er nogle blokeringer og problemer. Man kæmper måske med nogle ting, men man er måske ikke helt sikker på hvor den energimæssige blokade er. Ved at placere en bjergkrystal i din modtagende hånd (den hånd, du ikke skriver med) og pege spidsen opad armen, vil krystallens energi, frekvens og elektriske vibrationer begynde at scanne dig og din krop, og du kan begynde at bemærke nogle små tegn hvis og når krystallen finder det eller de punkter hvor blokeringen eller problemet ligger. Krystallen udsender små elektriske vibrationer, der løber op af armen og dermed undersøger kroppen for ubalance. Det kan være en god ide at sidde sådan i lang tid – gerne imens du laver andet. I mange tilfælde vil krystallen selv afhjælpe eventuelle problemer eller hjælpe med at spore dig ind til hvor eventuelle blokeringer er. Bemærk hvad du oplever, måske bliver du negativ – hvor sidder det i kroppen? Bemærk om du får ondt i maven eller om det rumsterer nogle bestemte steder i kroppen. Hvad for nogle tanker kommer frem i dit indre? Derefter kan du eventuelt vælge at arbejde mere intenst med en anden, mere passende krystal. Spørg eventuelt dig selv er dette område overaktiveret eller underaktiveret energimæssigt?

Bjergkrystaller kan være “Record holders”

Advarsel dette bliver mere besynderligt.
Her plejer folk ofte at give mig nogle sjove blikke 😀

Krystaller indsamler information og man kan kort sagt opbevare” tankervibration” i krystaller. Nogle krystaller (forekommer mest blandt kvarts) kan være det, der kaldes “Record holder” hvilket vil sige at “nogle” eller nærmere “noget” på et eller andet tidspunkt for længe siden har placeret viden i krystallen.
Record holder krystaller er meget sjældne og kan genkendes ved at der dukker små markinger op på krystallen (somme tider forsvinder de igan)(trekanter, cirkler, 6 kanter, 4 kanter inde i firkanter mm. – Uden at dykke for meget ned i dette, kan symbolet fortælle hvem, der har placeret viden i krystallen når du har kendskab til dette. Når en krystal eksempelvis har mange trekanter refereres det til en “master record holder” og betyder at der er særlig meget viden og information opbevaret, man gennem krystallens vibration kan få adgang til. Symbolerne kan være mange forskellige ting. 6 kanter refererer ofte til “nøglehuller” og nogle har endda særlige cirkel formede markeringer. Det siges at opadvendende trekanter har forbindelse til Atlantis og nedadvende trekanter har forbindelse til en særlig negativ periode derfra.

 

Her ses et billeder af en af mine bjergkrystaller – umiddelbart ikke noget besynderligt..

Det er ofte meget svært at fotografere, men der er tre trekanter. en stor til højre og en mindre ved siden af den store, samt en trekant lidt længere nede. Det er ikke trekanter, der går ind i krystaller, de buler udad, men nogle markeringer kan gå indad i krystallen. Jeg har også fundet endnu en trekant på siden af denne, men den ses ikke på dette billede.

Der er utrolig mange forskellige typer markeringer og de kan vise sig som meget andet end trekanter. I dette eksempel ses et “nøglehul”. For at gøre det meget kort, kan “Record holder” krystaller lede dig til en virkelig dyb indsigt. Nogle markeringer kan være sindssyg svære at se og kræver virkelig at man sidder at studere krystallen meget nøje i lang tid. Det er ikke unormalt at de dukker op og forsvinder.

Chakra: Krone chakraet

 

6. Labradorit/Labradorite

(På billedet ses et par af mine Labradorites)
Labradorit er magiens sten

Labradorit er kendt for at have et flot, skinnende lys i mange farver, når man flytter bestemte sider af stenen mod lys.
Labradorit er rigtig god til at frembringe ens indre magi, indre livskraft, og bringe en ud af et begrænsende mindset.

Når den er i ens energifelt, og når man forbinder sig til dens energi, er det som om, alt bliver spænende og “magisk”. Hvis man gerne vil føle at livet er magisk, hvis man savner den magi, man følte, da man var yngre, så er labradorit rigtig god til at fremkalde følelsen af magi i livet.
Hvis du gerne vil have en magisk boble, hvor andres negative energier ikke kan slippe ind, så er labradorit en rigtig god sten at bære i dit energifelt.
Hvor andre krystaller er gode til at beskytte måde elektriske stråler, dårlige energier og ånder mv, er labradorit en af de bedste til at beskytte dig mod andre menneskers energier, og mod mennesker, der ellers ville såre dig med sarkasme, verbale angreb mv.
Ved at gøre en upåvirket kan den fjerne den frygt og tilbageholdenhed nogle mennesker har, når det kommer til at sige hvad man føler eller kommunikere spontant i situationer. Den kan frembringe ens “indre magi” kommunikativt, og man kan have en helt ny adfærd, der kan positivt overraske en selv.
Labradorit beskytter og lapper ens aura og vil efterlade dig i situationer hvor du mærker din egen magi og livskraft. Virkelig god til indflydelse blandt andre i kommunikationen.
Labradorit er god til at bringe eventyrlyst og spontanitet ind i livet, den beroliger ens tanker og er god til at give en nye ideer og kreative måder at tænke på.

(På billedet ses et par af mine spektrolitter)
Spektrolit er en anden form for labradorit, der kun kan findes i Finland og er mørkere og har et andet skær end labradorit. Labradorit og spektrolit er meget kraftfulde krystaller og vil hjælpe utrolig meget hvis man bære dem inde i sit energifelt (gerne højt oppe på kroppen) men det anbefales ikke at presse stenen for meget til at udvikle eventuelle synske evner eller clairvoyante evner for hurtigt – den kan være meget voldsom!

Chakra: Primært: Hals chakraet, tredje øje og krone chakraet.

7. Selenit

(På billedet ses et par af mine selenitter)
Selenit er virkelig god til at rense energier samt andre krystaller.

Selenit renser og skaber ro, lys og klarhed i bæreren og i omgivelserne.
Der er delte meninger, når det kommer til om selenit skal renses eller ej. Nogle mennesker siger, at den ikke behøver at blive renset, da den er selvrensende, mens andre siger at den skal renses meget ofte fordi den tager så mange energier ind både fra omgivelserne og fra andre krystaller, at den næsten kan blive helt “korrupt” eller “beskidt” af al den negativitet den suger fra dens omgivelser.
En legende siger, at da gud skabte liv pustede han på det guddommelige lys, der så faldt ned på jorden og skabte selenit krystallen.
Selenit har en meget høj vibration og er en af de bedste hvis man ønsker kontakt med højere steder og er god til at åbne op for chakraer, der er højere end krone chakraet. Den gør en klar i sindet og kan fjerne forvirring, modsigende tanker og indre konflikter.

Chakra: Krone chakraet og det ottende (sjælstjerne chakraet)

8. Celestin/Celestite

(På billedet ses et par af mine celestiner)
Celestin er drømmerens sten og har særlige egenskaber, der er nyttige for dem med spirituelle færdigheder. Det er en sten, der er ganske nyttig til kanalisering og kontakt med åndelige vejledere, højere selv mm. Den fylder dig med behagelige fornemmelser  og utrolig inspirerende. Den er virkelig god til selvrefleksion.

Chakra: Krone chakraet og det ottende (sjælstjerne chakraet)

 

9. Apatit

(På billedet ses et par af mine apatitter)
Apatit er virkelig god til dem, der ønsker at forbinde sig til deres åndelige vejledere højere selv kanalisering. Den har mange af de samme elementer som en celestin, men har mere fokus på sindet.
Den hjælper dig til virkelig at kunne kommunikere dine ideer, tanker samt fornemmelser ud. samt kommunikere information ud du modtager fra dit højere selv.
Apatit kan forstærke kreativitet og intelligens, og kan hjælpe med at benytte og kommunikere ens egenskaber ud.
Den er god til at balancere ens energi på en sådan måde at den stimulerer en hvis man ikke er aktiv eller motiveret nok, og beroliger en hvis man er alt for aktiv og ikke kan slappe af.

Chakra: det tredje øje og hals chakraet

10 Approfylit

(På billedet ses et par af mine approfylitter)

Virkelig god til at udforske dit højere selv, åndelige vejledere mv. Fordelen ved denne er at selvom den giver en stor mulighed for at åbne op for de højere chakraer og kontakte vejledere mv. “løber den ikke af sted med dig”. 
Stenen er god til at bringe glæde ind i dit liv og fjerne negative tankemønstre.

De findes ofte i firkantede former eller nærmere stabile former, der dermed danner et mere “stabilt” fundament for at benytte dem til højere kontakter. (Former på krystaller afgør ofte hvilken frekvens eller hvilken energi de udsender). Bjergkrystaller er eksempelvis dannede som 6 kantede og har deres egen vibration og “kanal”. 

 

11. Azurit

(På billedet ses et par af mine azuritter)
Azurit er virkelig god til at styrke ens intuition samt kommunikation med højere steder.
Den er god til at berolige ens sind, og er rigtig god til at stimulere ens intelligens, hjælpe en med at holde på tillært information og styrke ens hukommelse.
Chakra: det tredje øje og hals chakraet

12. Chrysocolla

(På billedet ses et par af mine chrysocollaer)
Chrysocolla er en god sten til kommunikation, da den beskæftiger sig med ens indre, personlige styrke og hjælper en til at kommunikere ens sandhed ud. Den fjerner negativitet og hjælper en til at overkomme følelser af skyld, frygt og kan hjælpe mod fobier. Den er god til at skabe en balance og en indre fred, der kan berolige en, hvis man gennemgår en svær tid.
Chakra: hals chakraet og hjerte chakraet.

 

13. Rosakvarts

(På billedet ses et par af mine rosakvarts)
Rosakvarts er stenen for ubetinget kærlighed. Denne sten findes allerede i mange hjem og er måske ofte undervurderet.
Den har en meget blid effekt men er utrolig kraftfuld. Tager man den op i den modtagende hånd (modsat hånd en den, der skrives med) mærkes der nemt en salig fornemmelse af velvære og behag. Den svigter dig aldrig, selv når alt håb er ude. Den minder dig om at elske dig selv og andre.
Rigtig god at sove med.
Den er god til romantisk kærlighed og ubetinget kærlighed.

Chakra: Hjerte chakraet og rod chakraet.

 

14. Smaragd/emerald

(På billedet ses et par af mine smaragder)
Smaragd er en virkelig særlig, legendarisk sten.
Hvis du gerne vil leve fra hjertet i stedet for hovedet, er smaragd stenen, jeg anbefaler. Den har en virkelig glædesfyldt energi og leder dig i retningen af hvor dit hjerte virkelig ønsker, uanset hvad din logik måske siger. Hvis du vil leve mere ud fra hjertet og leve på din egen måde er dette en sten jeg anbefaler at gå med meget.
Den kan minde lidt om rosakvarts, idet den også handler om ubetinget kærlighed – men frem for den basale selvkærlighed og romantik (selvom mange også føler dette) er denne sten mere baseret på kærligheden til det, man laver – at finde og leve efter sin passion. Den inspirerer dig til at følge din drøn, uanset hvad andre måtte sige eller tænke.

Chakra: Hjerte chakraet

 

 

15. Lapis lazuli

(På billedet ses et par af mine lapis lazulier)
Lapis lazuli er stenen, der frembringer den indre sandhed. Hvis du gerne vil fordybe dig i din autentiske side lære dig selv endnu bedre at kende reflektere over hvem, du er, vil du blive omfavnet af Lapis lazulis behagelige vibration. Den har en meget tilbagelænet, vis og  selvsikker effekt på ens energifelt.
Når man sidder med den kan man nemt blive overvældet af den selvindsigt og selvforståelse den frembringer.
Dens energi er næsten majestætisk og leder dig til at udforske din indre sandhed og hjælper dig med at udtrykke din indre sandhed.
Den vil opfordre dig til at finde din helt indre, dybe sandhed.
Den er god til kommunikation, da den kan gøre en kommunikation mere afslappet, giver dig et godt ståsted i samtaler med andre, da den lærer dig selv at kende og lærer din indre værdi at kende.
Lapis lazuli indeholder pyrit og har dermed mange af de samme, positive egenskaber som pyrit uden at være så “maskulin” som pyrit ofte beskrives som (Du kan læse om pyrit længere nede på siden).
Chakra: Hals chakraet, tredje øje.

 

16. Tigerøje

(På billedet ses et par af mine tigeøjne)
Mangler du fokus? Vil du gerne have overblik og struktur? Hvis du virkelig skal bruge et overblik, kan tigerøje være ganske nyttig til eksempelvis eksamen eller jobsamtale, eller enhver kommunikativ situation, hvor du gerne vil være 2 trin foran hele tiden.
God hvis der er mange ting, der skal ordnes og man gerne vil have mere struktur. Den giver dig kort sagt et struktureret overblik, meget lidt kan måle sig med.
Den er derudover rigtig god til at motivere en til at færdiggøre ting, man starter.

Chakra: sakral og solar plexus.

 

17. Citrin

(På billedet ses et par af mine citriner)
Når man mangler penge, rigdomme eller føler der ikke er ressourcer nok er det næsten som om at solen går ned. Citrin virker utrolig optimistisk, da den bærer solens energi. Citrin er teknisk set en bjergkrystal, der har fået sin farve og egenskaber ved at have optaget solens samt mange af univerts energier gennem tusindvis af år. Man kan sige at den på en god naturlig måde er “misfarvet” bjergkrystal.
Den er omtalt som en af de eneste krystaller, der ikke behøver at blive renset, da den bærer på solens energi, men jeg oplever dog at den skal renses.
Citrin giver meget selvsikkerhed især i forhold til rigdomme. Den er virkelig god til at tiltrække rigdomme fordi dens energi er så optimistisk og hjælper meget mod bekymringer omkring penge og skaber mere optimisme på dette område. Hvis du altid mangler penge kan dette gå ud over din selvtillid. Citrin giver dig solens energi og hjælper dig ganske enkelt til mere optimisme og naturlig rigdomme.
Der er virkelig god til at styrke din kreativitet og hjælper en til at opnå positivitet og optimisme, ikke blot når det kommer til økonomi, men på alle livets områder, hvor du føler, du kunne bruge en lille “solstråle”.
Chakra: sakral, solar plexus og krone.

 

18. Pyrit


(På billedet ses et par af mine pyritter)
Pyrit er også kendt som “Fools Gold” fordi den ligner guld og blev tit forvekslet med guld i ældre tid.
Pyrits energi er lidt
dominerende og kan hjælpe en til at tage handling og kan give mod til at turde følge sine drømme og hjælper til at være endnu mere proaktiv.
Virkelig god til at tage handling især i forhold til forretninger eller andre anliggender og dermed er den god til at sørge for at du tager handling mod dine mål.
Den er ofte brugt til at opnå succes og rigdomme.
Chakra: sakral og solar plexus.

 

19. Grøn aventurin

(På billedet ses et par af mine grønne aventuriner)
Den er god til at fremkalde muligheder og give mere sikkerhed og stabilitet i livet.
Den er af mange kaldt den mest heldige sten. Hvis du kunne bruge lidt mere held i livet og endnu flere muligheder er den god at bære i sit energifelt.

Dens energi er meget tålmodig – nærmest som et træ, der spirer op ad jorden. Den har lidt den energi af at alt nok skal gå, hvis der gives tid.
Den beskæftiger sig meget med rigdomme og overflod, ikke kun økonomisk, selvom det er det, den oftest bruges til. Hvis man forestiller sig en stor, tæt skov fyldt med grønt græs og grønne træer – sådan kan energien af en grøn aventurin beskrives.

Chakra: Hjerte chakraet.

 

20. Ametyst

(På billedet ses et par af mine ametyster)
Ametyst er virkelig en god krystal. Den er virkelig god til at neutralisere energi både på dig, men også omgivelserne. Du kan dermed placere den tæt på andre krystaller, og den vil have en “rensende” effekt på andre krystaller.

Den er virkelig god til at placerer rundt omkring i hjemmet. Den hjælper ofte på hovedpine.
Ametyst er god til at balancere energier i dig, og er dermed god til at give indre ro og en fornemmelse af velbehag.
Den hjælper til at give spirituel åbenhed og åbne op for egenskaber, men frem for mange andre krystaller, der gør dette voldsomt og hurtigt, gør den det på en rolig og behagelig måde, så man ikke føler sig overvældet af nye indtryk.
Hvis den bruges sammen med en meget vild krystal kan den tone den anden krystal lidt ned, sådan at man kan følge med og bedre kan tyde den information, man modtager.

Chakra: tredje øje og krone chakraet.

 

21. Opal

(På billedet ses et par af mine opaler)
Opal er meget særlig. Den er ofte associeret med regnbuen.
Den kan virke på rigtig mange måder. Den kan både give dig styrke til at udtrykke dig selv, men også gøre dig næsten usynlig blandt folk, du ikke gider snakke med. Den støtter dig til at turde være unik og udtrykke dig  på mange forskellige måder. Mange benytter den til at udtrykke sig på en næsten sensuel, forførende og  farverig måde. Den giver dig mod til at turde bære det tøj du gerne vil og udtrykke dig i alle dine mange farver. Den er kort sagt virkelig god til hvis du vil ses af andre, eller hvis du gerne vil skjule dig for andre.

Chakra: alle 7, forbinder alle chakraer med krone chakraet.

 

22. Hvid howlite

(På billedet ses et par af mine hvide howlites)
Virkelig rolig sten. Den virker afstressende og styrker kreativitet og giver meget inspiration og hjælper dig til at udtrykke din kunstneriske side.
Giver meget ro, klarhed og tålmodighed samt lærelyst. Den er god til at finde ud af hvad du gerne vil stræbe efter og hjælper dig med at nå dertil. Den er rigtig god til at reflektere og fjerner nemt stress. Dens vibration er ikke for voldsom og dermed hjælper den ens sind til at falde mere til ro. Den er god at sove med.

Chakra: Krone chakraet.

 

23. Dragesten

Ordet “Dragesten” er en betegnelse mange sten har fået gennem tiden, men hyppigst er ordet brugt omkring drageblods jaspis, selvom det egentlig ikke er en jaspis.
Dragesten er som mange andre sten ofte en smule undervurderet. Den er kort sagt nem at henkaste, fordi man måske tænker, at det blot er en rød og grøn sten, der har fået et sejt navn, men hvis du åbner dig op til denne sten vil du fremkalde din indre drage og have mulighed for at brænde alt væk, der ikke tjener dig.
Legender siger at dragerne rejste ud af verden, og nogle faldt til jorden, hvor deres blod var det, der formede dragestenene, og at dragerne befinder sig i en virkelig ved siden af vores.
Dragesten er en balancerende og stabiliserende sten. Den har en balancerende og behagelig energi, der kan hjælpe en til at heale sig selv og overkomme negative minder og tanker.
Den kan hjælpe dig med at påkalde dig din indre drage og leve endnu mere eventyrligt og trygt. Den er derudover en sten, der kan give meget personlig styrke, viljestyrke, selvtillid og kan hjælpe med at udtrykke sig selv og hjælpe til at gå efter sine mål. Den er virkelig god til at overkomme undertrykkede fornemmelser og følelser. Hvis du føler dig usikker, genert er den virkelig kraftfuld.
Den kan endda balancere og grounde ens energier ned til det dybe jordstjerne chakra og hjælper dig med at leve endnu mere i pagt med naturen. Dragesten er utrolig kraftfuld! Nogle benytter dragesten til at fremkalde deres åndelige dragevejleder og man kan få nogle ret “besynderlige” oplevelser med denne sten, hvis man går en tur i skoven med den.

Chakra: hals chakra, hjerte, solar plexus, sakral, rod. (Eventuelt jordstjerne)

 

 

24. Hermatite/hærmatit (grounding)

(På billedet ses et par af mine hærmatitter)
Hærmatit er en virkelig god grounding sten. Den er særlig nyttig hvis du har været meget højt oppe. Den trækker dig hurtigt ned på jorden og virker balancerende. Dens mest effektive egenskab er dens evne til at trække dig hurtigt ned på jorden sådan at du kan føle dig sikker. God hvis du eksempelvis oplever panikanfald.

Chakra: Rod chakra

25. Sort Turmalin (grounding)

(På billedet ses et par af mine sorte turmaliner)
Sort turmalin er en rigtig god grounding sten.
Den er særlig god til at beskytte mod negative stråler og frekvenser. Sort turmalin er god mod elektromagnetiske stråler fra elektrisk udstyr, der kunne have skadende effekt på din fysiske krop.
Den beskytter dig mod  “emf “-stråler, så hvis du er bekymret for ånder og spøgelser, vil sort turmalin ganske enkelt beskytte dig. Den skaber et skjold mellem dig og åndeverdenen, og derfor er den nyttig at have på sig når man eksempelvis arbejder med høj frekvens krystaller.
Virkelig god at sove med.
Chakra: Rod chakra

26. Sort Obsidian/Black obsidian (grounding)

(På billedet ses et par af mine Sorte obsidianere)

Hvad hvis du kunne bekæmpe mørket med et skinnende mørke?
Sort obsidian er kendt som “den afskærende sten”. Det er en meget særlig groundig sten.

Den er dannet af lava, der er kølet ned hurtigt. Den er virkelig god til at give dig beskyttelse i farlige situationer (skal dog benyttes med omtanke).
Den suger negativitet og frembringer skyggesiden i en selv. Det er ikke en ond sten, den bringer blot det negative frem sådan at du kan arbejde med det og give slip på det. Det anbefales ikke at gå med sort obsidian fast, da dens vibration ikke skaber noget muntert. Den bringer ganske enkelt ting op til overfladen du har med i “rygsækken”, og den kan virke meget voldsom når du først tuner dig ind til den.
Sort obsidian skal renses ofte på grund af de energier, den samler. Skyl den gerne i vand (ikke alle krystaller tåler vand).

Dens udseende er kulsort og på samme tid skinnede. Forstil dig et sort hul, der suger alt negativitet ind. Obsidian er dog det eneste sorte hul hvor lys kan skinne. Mange oplever at deres humør bliver dårlig af den. Det er kort sagt en sten, der skal bruges med omtanke.

Hvis du er klar til at håndtere noget fra fortiden eller at møde en af dine skyggesider, vil den hjælpe dig med at se dem klart og give slip på dem. Den er virkelig god til at give slip og afskære dig fra negativitet.

Sort obsidian virker ganske enkelt som et kulsort, magisk, skinnende sværd, der kan skære alt over, du er træt af at slæbe rundt på. Har du knust hjerte eller vil du afslutte bånd eller måske blot en side af dig selv, du er træt af, vil sort obsidian gøre dette for dig. At bruge sort obsidian er lidt som at være ved en psykolog – der bringes forskellige ting op. Derfor: husk ikke gå med den fast eller have den ved dig fast, da du ikke burde være ved en psykolog hele tiden, når du eksempelvis vil nyde livet og være glad.

Den kan forbinde dig til “earth star” chakraet (kan groundig dig virkelig meget og forbinde dig til det dybe, magiske i jorden, der tryller alt negativitet væk med en lidt “mørkere magi”).

Sort obsidian er utrolig kraftfuld. Den skærer alt væk, du ikke ønsker. endda dårlige energier, eller ånder der måske sidder i dit energifelt. Den er særlig god til at fjerne energier, der måske har sat sig på dig. Hvis du eksempelvis skærmer dig med en beskyttende sten mod udefrakommende negativitet kan der stadig sidde noget negativitet inde i dit energifelt og her er sort obsidian virkelig god. Den fjerner ganske enkelt alt dårlig energi af alle forskellige former, der allerede har sat sig på dig. og sikrer at du ikke ender i de samme dårlige oplevelser. Vær dog klar til at arbejde med dig selv, for den kan bringe mange forskellige ting op. Det er en sten der er virkelig god hvis du føler dig angrebet eller mobbet.
Den bekæmper mørket med et skinnende mørke.
Det anbefales på ingen måde at sove med den, da den bliver ved med at arbejde på dine skyggesider i din søvn, og dette kan bringe mange uhyggelige drømme og billeder ind i din nattesøvn.

Appachetåre er en gennemsigtig sort obsidian


En anden type sort obsidian hedder apachetåre. En apachetåre er lidt gennemsigtig, hvis man holder den oppe mod lyset. Apachetåre er en mildere udgave af sort obsidian og er særlig god til bekæmpelse af sorg, da man nemt kan se lys i mørket.
Chakra: Rod chakra og jord stjerne chakraet.

27. Røgkvarts/Smoky Quartz (grounding)

(På billedet ses et par af mine røgkvarts)
Endnu en groundende sten. Den er virkelig god til at grounde dig, men på samme tid bevare mystikken fra den spirituelle verden og være forbundet til magien i naturen.

En røgkvarts er noget ganske særligt. Det er en bjergkrystal, der blev til en citrin, der har optaget utrolig mange energier og vibration og nu er blevet til en røgkvarts. Det er altså ikke længere en citrin og bør ikke benyttes som en citrin, da den ikke længere har samme egenskaber.
Mange føler ganske enkelt at det er “kedeligt at grounde sig til jorden” og derfor kan røgkvarts gøre dette mere “spændende” hvor du ganske enkelt bliver groundet men finder det magiske og mystiske i verden. Det er ikke bare en grounding sten, den kan frembringe ånder, der er fanget på jorden og derfor anbefales den ikke til hvis man ønsker at blive helt groundet og føle sig helt afskærmet fra den spirituelle verden.

Hvis du ikke ønsker at se, høre eller associere dig med noget fra den spirituelle verden – altså, hvis du ønsker at afskære dig fra det åndelige, hvis du for eksempel har haft en chokerende oplevelse, er røgkvarts ikke anbefalet, men i det tilfælde er sort turmalin eller en hærmatit anbefalet.
Røgkvarts er mere anbefalet til dem, der ønsker at bevare jordforbindelsen imens der arbejdes med åndelige fænomener og spirituel udvikling (Jeg boede på et tidspunkt i en hjemsøgt lejelighed og dengang vidste jeg ikke så meget om krystaller. Jeg gik ud og købte en groundingsten fordi jeg havde hørt det kunne hjælpe og kom hjem med en stor røgkvarts… ikke en særlig god ide).
Den kan forbinde dig med det åndelige på jorden og det, der er dybere nede end dit rodchakra – altså naturånder, feer, ånder/spøgelser og fortidsenergier, der er fanget på jorden mv.

Chakra: rod chakra, solar plexus og Jord stjerne Chakraet

28. Rød jaspis/Red Jasper (grounding)

(På billedet ses et par af mine Red Jaspers)
Rød jaspis er en rigtig god grounding sten. Den trækker dig ikke alt for hurtigt ned på jorden, men når du er nede på jorden er den virkelig balancerende og stabiliserende. Hvis du har mange flyvske tanker eller ubehag kan den virke meget beroligende og balancerende. Den er særlig god til at berolige ens følelser. Den fastholder en groundet på jorden, hvor mange andre grounding sten trækker en hårdt ned på jorden hvis man har været højt oppe, er Rød Jaspis mere rolig og bringer en i harmoni med jorden og gør det behageligt at blive groundet. Den kan gøre dig modig og give dig styrke og beskyttelse mod dårlige fornemmelser og vibrationer.

Chakra: Rod chakra

29. Brun agat (grounding)

(På billedet ses min brune agat)
Meget groundende og balancerende. Dens energi er meget spændende. Agater har mange forskellige egenskaber alt efter hvilken farve, de har. Brun agat virker beroligende og groundende på ens tanker.

Chakra: rod chakra

 

30. Flintesten (grounding)

(På billedet ses et par af mine flintesten)
Alle sten har nogle egenskaber, også dem, man kan finde ude i skoven eller ved stranden.
Du har sikkert prøvet at gå en tur ved stranden og samle en sten op, du får øje på. Du tænker måske at den er flot, og så kaster du den ud i vandet og tænker ikke videre over det. Det kan være, stenen har “kaldt” på dig, fordi det er dens egenskab, du har brug for.
En flintesten er en meget normal sten. Den er nem at finde i Danmark. Man har måske en tendens til at tænke, at der er noget særligt ved at købe en krystal, der kommer langt væk fra, men der er noget lige så magisk ved at gå ud i naturen og finde den selv – i nogle tilfælde er det endda endnu mere magisk. Vær venlig ikke at undervurdere et helt almindeligt stykke flintesten.
Den er mellem 60-70 millioner år gammel og giver dig urokkelig mod og handlekraft. Den forbinder dig til din indre styrke og tilbyder dyb grounding til naturen og ens fysiske selv. Den er eksempelvis glimrende mod angst, frygt eller panikanfald. Den giver styrke til at forsvare dig selv verbalt blandt andre mennesker.
Hvis du skal til et vigtigt møde kan flint give meget selvsikkerhed. Den giver en selvtillid, hvis man ellers er lidt ømskindet, sky eller genert og er glimrende mod negativ energi.
Dens energi kan give dig stabilitet og balance. Dens energi destruerer ganske enkelt negativ energi.
Med det samme man tager den op i hånden mærker man en særlig styrke, og ens tanker kan nemt falde på urmennesker, stenalderen, eventyrlystne vikinger, den nordiske fortid og at der er andet i livet end den teknologiske verden.

Chakra: Alle 7 primære chakraer – mest Rod chakra samt også det dybe jord stjerne chakra.

 

Dette er blot et par udvalgte sten og krystaller mm. Der er mange andre krystaller og sten, der er rigtig gode. Dette er blot de stem og krystaller, jeg har særlig meget glæde af.

Hvilken krystal, sten mm. skal jeg vælge?

Har du spørgsmål, eller har du brug for vejledning?
Kontakt mig for at høre mere

Den information, du her kan finde om krystaller er en passion, jeg gerne vil dele, og det er tænkt som inspiration til fornyelse. Dog kan jeg tilbyde dig at anbefale bestemte krystaller, der kunne være nyttige i din livssituation og støtte dine drømme mm. Når jeg anbefaler en eller flere krystaller/sten vil det være baseret på hvor du er i livet. På den måde vil jeg give dig unik, skræddersyet vejledning ud fra hvordan jeg føler krystallerne. Bemærk (Målet er ikke at overbevise dig om noget, dette er til dem med et søgende sind, og dem der føler sig draget af krystallernes kraft)

Skriv til mig om din livssituation, og få min vejledning på hvordan bestemte krystaller kan støtte dig.
Det er ikke nogen hemmelighed at krystaller har haft afgørende betydning for mit liv og det er ganske enkelt en stor passion, jeg gerne vil dele med dig. Jeg har gennem årene fordybet mig og arbejdet med mange forskellige krystaller og de har inspireret mig meget og hjulpet mig meget.