Milton H. Erickson – Hypnose Milton Modellen

Milton H. Erickson – Hypnose Milton Modellen

Milton H. Erickson – Hypnose og tranceinducering gennem sproget.

 

Milton H. Erickson (1901-1980) var verdens mest berømte og betydningsfulde hypnotisør, og han er også ofte beskrevet som den mest betydningsfulde terapeut, der nogensinde har levet. Milton H. Erickson er også en personlig favorit. Milton H. Erickson var manden, der gjorde hypnose, der før var set som noget okkult til at være noget mere håndgribeligt og brugbart. Milton H. Erickson sad i kørestol og havde konstant kroniske smerter, hans syn var dobbelt, han var farveblind og hans hørelse var endda dårlig.
Alligevel havde han en særlig egenskab til at frisætte sig for sine egne begrænsninger og hjælpe andre, selvom han levede med kroniske smerter mm. Milton H. Erickson har haft utrolig stor betydning for ikke kun hypnosens udvikling, men i stor grad også terapiudviklingen og er af mange betragtet som et geni. Han var ganske opmærksom på hvad han gjorde og han var naturligvis utrolig “teknisk” god, men udover dette var han især dygtig, fordi han inspirerede andre mennesker på trods af sine egne begrænsninger.
Milton H. Erickson havde et særligt trance inducerende sprog, som man efterfølgende har kaldt “Milton Sproget”. Det skulle eftersigende være stort set umuligt ikke at være i trance omkring ham. Skaberne af NLP (Richard Bandler og John Grinder) modellerede Milton H. Erickson og dermed sætte hans hypnose ind i et system/teknik kaldet Milton Modellen, der omfatter mange af de ting vi i dag kender fra NLP – såsom chunking, sproglige forudsætninger, pacing og leading rapport mm. Uden Milton H. Erickson var NLP ikke hvad det er i dag. Milton H. Erickson har uden tvivl haft virkelig stor betydning for NLP. Milton H. Erickson er naturligvis også dyrket uden for NLP hvor hans hypnose metode ofte er refereret til Samtale hypnose eller “Ericksonian Hypnosis” men uanset hvilket form for hypnose, der tales om vil Milton H. Erickson have sat sit spor. Uanset om du studerer NLP eller Hypnose ved Devotion Emotion vil du blive endnu klogere på hvad Milton H. Ericksons fremgangsmåder indebærer. Læs om hypnosens historie her: Hypnosens historie

Vil du lære Hypnose?

Du kan blandt andet studere hypnose ved Devotion Emotion.
Lær hvordan man hypnotiserer andre og forstærk
din indflydelse samt kommunikation og evne til at motivere andre med mere.

Lær hypnose her: Lær Hypnose