Milton H. Erickson – Hypnose Milton Modellen

Milton H. Erickson – Hypnose Milton Modellen

Milton H. Erickson – Hypnose og tranceinducering gennem sproget.

Milton H. Erickson (1901-1980) var verdens mest berømte og betydningsfulde hypnotisør, og han er også ofte beskrevet som den mest betydningsfulde terapeut, der nogensinde har levet.

Milton H. Erickson er også en personlig favorit.
Milton H. Erickson var manden, der gjorde hypnose, der før var set som noget okkult til at være noget mere håndgribeligt og brugbart.

Milton H. Erickson var først og fremmest en meget særlig person.
Han sad i kørestol fordi han havde polio (lammelse) og han havde konstant kroniske smerter hele dagen lang og hver en vejrtrækning var en tydelig anstrengelse for ham. Hans syn var dobbelt og han var farveblind og hans hørelse var endda dårlig. Fordi han var farveblind var han altid iklædt lilla tøj og det lilla-farvede tøj gav ham også en særlig ”tilstand”.

Selvom Milton H. Erickson havde mange begrænsninger havde Milton H. Erickson en særlig egenskab til at frisætte sig for sine egne begrænsninger og hjælpe andre, selvom han levede med kroniske smerter mm. Milton H. Erickson har haft utrolig stor betydning for ikke kun hypnosens udvikling, men i stor grad også terapiudviklingen og er af mange betragtet som et geni.

Han var ganske opmærksom på hvad han gjorde og han var naturligvis utrolig “teknisk” god. Udover dette var han især dygtig, fordi han inspirerede andre mennesker på trods af sine egne begrænsninger.

Milton H. Erickson var en utrolig dygtig hypnotisør. Milton H. Erickson havde et særligt trance-inducerende sprog, som man efterfølgende har kaldt “Milton Sproget”.

Skaberne af NLP (Richard Bandler og John Grinder) modellerede Milton H. Erickson og dermed sætte hans hypnose ind i et system/teknik kaldet Milton Modellen, der omfatter mange af de ting vi i dag kender fra NLP – såsom chunking, sproglige forudsætninger, pacing og leading rapport mm.

Richard Bandler (en af skaberne af NLP) var desuden personligt trænet af Milton H. Erickson og Richard Bandler er desuden i dag anerkendt som en af verdens førende hypnotisører.

Uden Milton H. Erickson var NLP ikke hvad det er i dag. Milton H. Erickson har uden tvivl haft virkelig stor betydning for NLP. Milton H. Erickson er naturligvis også dyrket uden for NLP hvor hans hypnose metode ofte er refereret til som Samtale hypnose eller “Ericksonian Hypnosis” men uanset hvilket form for hypnose, der tales om vil Milton H. Erickson have sat sit spor.

Kendte citater af Milton H. Erickson:

Klienter er klienter fordi de er ude af rapport med deres eget ubevidste sind. Klienter er mennesker, der har fået for meget programmering udefra – så meget udefra programmering at de har mistet kontakt med deres indre selv.”

Hver persons kort over verden er så unikt som deres eget fingeraftryk. Der er ikke to ens mennesker. Ikke to mennesker forstår den samme sætning på samme måde, så når du arbejder med mennesker forsøg ikke på at få dem til at passe til dit koncept af hvad og hvordan de burde være.”

Tillad dig selv at se hvad du ikke tillader dig selv at se”

Livet bringer dig lidelse helt af sig selv – dit ansvar er at skabe glæde”

Forstærk dine kompetencer!
Uanset om du studerer NLP eller Hypnose ved Devotion Emotion vil du blive endnu klogere på hvad Milton H. Ericksons fremgangsmåder indebærer. Læs om hypnosens historie her: Hypnosens historie

Vil du lære Hypnose?

Du kan blandt andet studere hypnose ved Devotion Emotion.
Lær hvordan man hypnotiserer andre og forstærk
din indflydelse samt kommunikation og evne til at motivere andre med mere.

Lær hypnose her: Lær Hypnose

Vil du lære NLP?

NLP vil kort sagt gøre enhver form for kommunikation lettere. Du vil lære hvordan du coacher dig selv og andre med NLP – hvordan du skaber mere enighed i din kommunikation, samt hvordan du benytter både simple samt avancerede NLP teknikker til at frisætte ressourcer. Start din NLP uddannelse med det samme!

Se mere om NLP uddannelsen som NLP Practitioner her:
Bliv certificeret NLP Practitioner