Ofte stillede spørgsmål om hypnose – virker hypnose?

Findes hypnose?
Hypnose er veldokumenteret – Der er forskel på, hvilke hjernecentre der er aktive, fra når en person er under hypnose, og når en person lader som om, personen er under hypnose.

Er hypnose farligt?
Nej – Hypnose er ofte anset for at være et af de mindst farlige af alle felter indenfor psykiatri. Du kan for eksempel ikke blive fanget i trancetilstanden, gøre ting du ellers ikke ville, eller ting, der strider imod dine værdier som menneske.

Er hypnose altid søvn?
Nej – Indenfor hypnose findes der begræber såsom “up trance” og “down trance” hvor påvirkning samt forandring kan ske gennem blot en normal samtale, og personen behøver ikke engang have lukkede øjne, for at trance kan forekomme.

Hvilke kompetencer kan man få, ved at være hypnotiseret?
Når man er under hypnose, er det ikke sådan at man lærer noget, man ellers ikke kunne – man forstærker det, man allerede kan, og der vil være større mulighed for dette, da der her arbejdes med det ubevidste sind. Hvis man gerne vil være bedre til eksempelvis at tegne, kan man forstærke sine kompetencer, men det er ikke en magisk pille til at lære nogle helt nye færdigheder. Dog kan man opdage skjulte talenter under hypnose. Hvis du gerne vil lære at tale russisk, men aldrig har gjort det før, vil hypnose ikke lære dig at kunne tale det ud af den blå luft, men det vil kunne forstærke dine muligheder for at lære det på egen hånd. Derudover kan hypnose også benyttes til at fjerne smerte, stress, justere blodtryk, lindre både fysiske og psykiske problemer mm.Der er eksempler på folk, der endda bliver opereret ved at være under hypnose, frem for bedøvelse. Jeg husker hvordan jeg selv har været til tandlægen og fik lavet seks huller og en rodbehandling uden bedøvelse, fordi jeg bragte mig selv i trance. Jeg nævner ikke dette for at imponere dig, men for at forsikre dig om, at jeg ved, hvad jeg taler om.

Virker hypnose kun på “letpåvirkelige” mennesker?
De fleste mennesker kan hypnotiseres. Faktisk er kloge mennesker og mennesker med højere IQ lettere at hypnotisere, fordi med øget intelligens kommer ofte et mere åbent og spørgende sind. Derudover er mennesker, der er skeptiske samt kritiske overfor hypnose ikke så svære at hypnotisere som man ellers skulle tro. De fleste mennesker kan hypnotiseres, men kun hvis de har lyst. Hypnose kræver, at en person har en væsentlig grad af bevidsthed samt evne til at fokusere internt eller eksternt.

Hvordan føles hypnose?
Nogen oplever det meget stærkt, andre ikke. Det mest normale er at man ikke føler noget særligt ud over det sædvanlige. Ofte en følelse af at være mere til stede eller fokuseret.

Hvor meget indflydelse har hypnotisøren over personen under hypnose?
Hypnotisøren har kun så meget indflydelse, som personen giver. Det er ikke muligt at få nogle til noget, de ikke selv ønsker og som strider imod deres grundlæggende værdier som menneske. Kort sagt kan du ikke gøre noget imod andres vilje. Personen under hypnose kan til hver en tid blot gå sin vej og har altid sin frie vilje. Personer, der bliver hypnotiseret afslører heller ikke hemmeligheder, de ellers ikke ville fortælle. Der var et eksperiment, hvor en person blev hypnotiseret. Han var blevet forklaret at nu skulle han begå en forbrydelse – men at det kun var et eksperiment. Han begik forbrydelsen. Da eksperimentet var færdigt, blev han hypnotiseret igen, og blev bedt om at begå samme forbrydelse, men da det ikke var et eksperiment, ville han ikke gøre det, da det stred imod hans værdier. Med andre ord: Mennesker vil ikke gøre ting under hypnose, de ikke vil gøre, når de er vågne.

Kan man hypnotisere andre over tekst?
Ja! Man kan godt hypnotisere over tekst, og blive hypnotiseret ved at læse noget. Faktisk er verbal kommunikation blot én måde at frembringe tilstande af trance på. Det er eksempelvis også muligt at hypnotisere nogen uden at sige noget, men via ens fremtoning, rapport, tilstedeværelse mm.

Test din viden om hypnose

Du kan teste din viden om hypnose – ta’ testen og find ud af hvor meget du ved om hypnose og trance. Test din viden om hypnose her: Hypnose test din viden

Hypnose lydfiler til mere selvværd og forandring.

Download NLP hypnose lydfiler til mere selvværd og selvindsigt samt forandring på mange forskellige livsområder. Se oversigt over Hypnose lydfiler: NLP Hypnose lydfiler.

Lær Hypnose

Vil du lære hypnose?

Hypnose er et ganske spændende fænomen og element, der ikke behøver at være svært at lære. Der lægges vægt på et spændende og lærerigt forløb. Lær hypnose og lær at skabe kraftfuld indflydelse. Se mere om studie i hypnose her: Lær hypnose