Overskud og underskud

Lad os tale lidt om overskud og underskud.

Kommunikation og forandring hænger sammen! Så enkelt kan det siges… Men hvilken kommunikation?
Din egen tilstand… For hvad er det vigtigste element inderfor kommunikation?
Det mest væsentlige element inden for kommunikation er uden tvivl din egen tilstand – for med den rette tilstand kan du gøre alt!

Din kommunikation påvirker altid mennesker omkring dig, somme tider mere end andre – derfor er det væsentligt at du befinder dig på det “rette sted” og handler ud fra det rette udgangspunkt. Du kender sikkert dette, når noget pludseligt overrasker dig og du finder dig selv gøre og sige ting, som du normalt ikke føler du er i stand til. Grunden til at du kan dette er ganske enkelt fordi du arbejder ud fra et stærkere perspektiv eller udgangspunkt om du vil. Der er mange forskellige udgangspunkter – her vil jeg blot dele de to poler for at gøre det simpelt.

Der er grundlæggende to udgangspunkter:

Overskud
(Kunne godt tænke sig)

Underskud
(Mangel)

Når du handler ud fra et overskud kunne du godt tænke dig kærlighed, romantik mm.
Når du handler ud fra et underskud mangler du kærlighed og romantik før at du kan føle dig fuldendt som menneske. Dette medfører at dine handlinger ikke vil være støttende, da du vil spænde ben for dig selv bevidst og ubevidst.

Overskuddet er altså en ganske særlig kraftfuld tilstand eller nærmere et udgangspunkt hvor du ikke mangler hvad du søger – men du blot kunne tænke dig at opleve det.
Tænk over det… Hvor mange gange hører vi ikke mennesker med attituden: “Hun skal kunne lide mig” “Hun skal komme hjem til mig” “Jeg skal have hendes nummer” “Jeg skal være sammen med hende” osv. hvilket er et underskud.
I langt de fleste tilfælde vil det ende galt og selv hvis udfaldet er godt, vil du stadig ødelægge det for dig selv, med denne attitude. Så sagt simpelt: Ved at handle ud fra et underskud er du 100% sikker på at skabe en ustøttende kommunikation.

Nu forstår du muligvis også den dybere forklaring på hvorfor mennesker, der er tilbagelænet ofte får mere succes blandt dem de kan lide… Det er i virkeligheden ikke fordi de er tilbagelænet, men fordi de ikke er drevet af et mangel på hvad de søger.

Hvordan kan man undgå at være drevet af et mangel når man er forelsket eller tiltrukket?

Forelskelse og tiltrækning er en skøn ting, men du vil finde dig selv i problemer med at holde balancen hvis du begynder at mangle den person du ønsker at møde. Hvis du godt kunne tænke dig personen er det mere på rette vej.

Du bør ikke begå fejlen at undervurdere forskellen på at mangle og at kunne tænke sig for denne forskel er nok til at skabe de nødvendige forandringer, så dit indre kan skabe en mere støttende adfærd for dig.

Ideen er ikke at prøve at være mere værdifuld end den du søger, det er blot at minde dig om at I har samme værdi, og du ikke mangler noget. Ved at minde dig selv om at uanset hvad, der sker, så kan ingen eller intet formindske din grundlæggende værdi som menneske.

Bliv endnu bedre til at skabe kontakt og tiltrækning i dating/kærlighedslivet.
Se mere her: Lær at skabe naturlig tiltrækning

Gå tilbage til oversigt over artikler