Virker krystaller? Rens, oplad og programmere

Virker krystaller?
Inden vi dykker ned i nogle af mine yndlingskrystaller, er der et spørgsmål jeg ofte møder, nemlig:
Virker krystaller?
Hvis man ikke er åben overfor krystaller opdager man nok ikke deres effekt – og den effekt, de har vil nok være ubemærket. Der er ikke nogen kraft en krystal har over dig, du ikke selv har, men krystaller kan bringe det frem og guide dem, der er villig til at lade sig åbne. En ting jeg kan sige er at krystaller virkelig kan lide at arbejde med mennesker.

Ja, krystaller “virker”. Jeg har gennem årene oplevet at det er mere beskrivende hvis man frem for at sige “virker krystallen på mig?” siger “har krystallen en effekt på mig?”. Det er ikke kun resultatet, der er gaven, men lige så meget oplevelsen.

Krystaller og sten har deres egen vibration og mange af dem vil forene deres energi og vibration med din energi og derfor afhængig af hvor du er i livet og hvilken energi, du har samt hvilket “chakra” du mest lever ud fra vil de naturligvis have forskellige effekt på dig.

Du har sikkert før købt en krystal du har følt dig draget af og fået at vide at den har bestemte egenskaber, men når du kommer hjem gør den ikke så meget og den har måske ikke den effekt på dig, du forventede.

Krystaller arbejder på forskellige måder, nogle har større opgaver, der vil tage længere tid og andre krystaller har en ret hurtig effekt. Afhængig af hvilken vibration og frekvens der arbejdes ud fra, føles krystaller forskelligt. Du samler måske en krystal op og går med den lidt tid, men oplever måske at den frembringer negativitet. Normalt vil mange folk tænke at krystallen ikke virker, men hvis krystallen er renset, opladet samt programmeret vil den negativitet du eventuelt oplever være fordi den bringer dybe ting op og er igang med at virke rigtig godt.
Det er ikke unormalt at en krystal, der skal hjælpe mod negativitet, faktisk kan frembringe lidt negativitet for at udrense gamle energimønstre.
Når man stemmer en guitar eller et instrument kan man benytte stemmegafler, nogle er stemt til forskellige toner. Nogle har tonen A andre B osv. Krystaller virker lidt som stemmegafler, der er stemt til forskellige “vibrationstoner” (formen på krystaller påvirker teknisk set deres vibrationer sammen med farven, og mineral mm.).
Så når du samler en krystal op er den ved at tune sig ind til dit energiniveau og på en måde ved at stemme sig ind til dig og derfor kan nogle krystaller fremkalde negativitet, lidt som at det ikke altid lyder så godt når man er ved at stemme et instrument.

De fleste mennesker ved ikke dette, men krystaller skal renses, oplades og programmeres! (med få undtagelser)

Hvordan renser, oplader og programmerer man krystaller?

Krystaller skal renses og oplades, men hvordan?
Der er mange delte meninger omkring hvordan man skal rense krystaller.
Det bedste bud er at følge sin egen intuition.

Metoder til rensning og opladning:
Den mest populære metode er at sætte krystallerne ud i sollys i ca en halv time. Ikke for længe, da nogle krystaller kan miste farven ved at være lang tid i solen.
Hvis du føler, din krystal har mistet lidt af sin “magi” kan man grave den ned i jord og lade den blive der i lang tid, og den vil få sin kraft igen og i nogle tilfælde også få mistet farve/glans tilbage.
Hvis krystallens materiale kan holde til det (dette kan ødelægge nogle krystaller) er en rigtig god metode at rense dem under rindende vand.
Nogle mennesker har god erfaring med at sætte stenen ud i fuldmåne, nymåne, meteorregn, bruge røgelse eller røg.
Min anbefaling:
En anden metode, som efter min erfaring virker (måske) allerbedst – både til at rense og oplade krystallen – er blot at fnyse på den… Tag en dyb indånding med den intention at du ønsker krystallen renset og opladt og derefter puste ud på krystallen gennem næsen. Dermed puster du intentionen ud på krystallen og dette har en rigtig god effekt – hvor mærkeligt det end lyder.
Det absolut bedste man kan gøre for en krystal er blot at være glad for den og skabe et bånd til den.

 

1 “Rens”

Krystaller virker lidt som en svamp, der suger energier til sig. Derfor er det vigtigt at rense dem regelmæssigt, hvis man bruger dem aktivt, hvis man har haft ubehagelige og irriterende gæster eller hvis krystallen har været ved en mens man har været i et skænderi med nogen. Dertil er det meget vigtigt at rense dem lige når man har fået dem, da de har opfanget mange energier inden man har købt dem, der kan sætte sig på dem og give dem negative effekter eller mindske deres virkekraft. Dette er når mange mennesker har rørt ved dem i for eksempel en butik, med alle deres egne energier og eventuel negativitet.
Derudover knytter krystaller sig også til den, der bruger dem. Derfor anbefales det at man har sine egne krystaller, og ikke deler dem med andre i husholdningen hvis man decideret arbejder med krystallerne. Man kan selvfølgelig godt have “dele-krystaller”, hvis dette er krystaller der står til pynt i huset med den hensigt at rense energier i rum mv.

 

2 “Oplad”

En krystal virker lidt som et batteri og skal derfor oplades.
Kvarts krystaller kan endda generere strøm, og de har været brugt hyppigt i en lang række elektroniske udstyr, som har haft afgørende betydning for den teknologiske udvikling gennem historien. En krystal kan generere strøm, udsende frekvenser og svingninger. Meget af det udstyr, de blev brugt til kunne ikke fungere hvis man tog den lille krystal ud af dem.
Så krystaller skal oplades, for når du bruger dem vil deres energi blive “drænet” og de kan måske virke lidt “flade” og “punkterede”. Du vil typisk bemærke dette hvis du har en krystal du er virkelig glad for og du pludselig ikke mærker dens energi så meget.

3 “Programmer”

Nogle mennesker går meget op i at en krystal skal programmeres til et formål. Dette kan man gøre, men mest for sin egen skyld, da en krystal er klog nok til at vide, hvad du har brug for ved den. Blot det at du går hen og tager den op i hånden for at give den en intention, har den allerede modtaget den intention.
Så ja, en krystal skal programmeres, men det er ikke sådan at man skal sidde med den og fortælle den, hvad den skal gøre, som det nogle gange bliver lagt ud.
Allerede idet, du går den til den og samler den op med en intention, er den programmeret til den intention.

Der er slet intet galt i at programmere en krystal – det gør jeg også selv somme tider. Nogle mennesker lægger det sådan ud at man slet ikke kan bruge og få noget ud af en krystal med mindre man sidder i lang tid og aktivt programmerer den og det er jeg meget uenig i. Krystallen ved, hvad du har brug for uden du behøver sige det. Nogle folk programmerer en krystal ud fra hvad de tror og formoder, de gerne vil have, men krystallen ved allerede dine dybeste behov og ønsker, så det bedste man kan gøre i mange situationer er blot at have tillid til at den er eksperten.
Når en krystal programmeres gøres det efter min mening bedst ud fra et samarbejde med krystallen frem for eventuelt at dominere krystallen. Mange krystaller har mange forskellige elementer og egenskaber og derfor bør du ved at programmere den, kort sagt fortælle den hvor dens fokus mest skal være.

Hvis du ønsker at programmere en krystal, gøres det således:
Du programmerer en krystal ved at placere den i din dominerende hånd (den hånd du skriver med – også kendt som den givende hånd) og giv krystallen din oprigtige intention så klart og tydeligt som muligt. Nu er krystallen blevet programmeret til at hjælpe dig med dette. Sørg for at den egenskab du vil programmere passer til den krystal, du benytter.

 

Hvordan “benytter” man krystaller?

Inden du overhovedet kan “bruge” en krystal er det vigtigt du lærer den at kende, lidt som at møde en ny person. Du skal ganske enkelt tune dig ind til dens energi og lade dens energi komme til dig. Den bedste måde er at være åben. En god måde at lære den at kende på er at placere krystallen eller stenen i den modtagelige hånd (den hånd du ikke skriver med). Sid blot og mærk dens energi uden at fremtvinge noget. Prøv at tune dig ind til dens vibration og bemærk om du oplever noget.

Når du har “lært den at kende” kan du nemmere tune dig ind til dens energi, når du eksempelvis går rundt med den. Den vil naturligvis virke uanset om du kender dens vibration eller ej, men du kan nemmere drage fordel af den, når du har forbundet dig til den.
Det er meget forskelligt hvordan man bruger krystaller. Personligt kan jeg godt lide at have dem ved mig.
Afhængig af hvilken form for krystal eller sten du arbejder med kan du placere dem forskellige steder på kroppen og ved de forskellige chakraer.
De virker utrolig godt ved at have dem med dig ude i verden og dermed bærer dem i lommen eller har dem som smykker. Det er ikke nødvendigt at du kan se dem eller mærke dem på huden før end de virker. Du kan have dem i en inderlomme hvor kun du ved de er. Det vigtigste er at have den inde i dit energifelt.
Du kan eksempelvis have den i lommen og selvom du eller andre ikke kan se dem, vil deres vibration skabe effekt afhængig af hvilken type krystal du har. Der er meget forskel på krystaller. Nogle mærkes ganske hurtigt og voldsomt og andre er mere rolige. Det er noget man skal vænne sig til at mærke.
Nogle krystaller er forbundet til bestemte chakraer og områder på kroppen, men det vigtigste er at have dem ved dig i
lommen eller som smykker eller lignende.
Det er ikke altid således, men man kan – for at gøre det simpelt – sige at:
Grounding krystaller lader til at have en bedre effekt når de er længere nede på kroppen – eksempelvis i bukselommen, og meget høj vibrationskrystaller lader til at virker bedst når de er højere oppe på kroppen fx som en halskæde eller øreringe. Dette gælder mest når man er ude i verden og gå. Når man er hjemme og eksempelvis vil meditere med sine krystaller, er det godt at placere krystallerne over det chakra, de tilhører. Det er dog ikke så vigtigt at tænke så meget over, blot det at de er inde i dit energifelt vil have en rigtig god effekt.

 

Læs om mine udvalgte yndlingskrystaller
Læs her: Udvalgte yndlingskrystaller

Læs om: Hvordan mærker man krystalenergi