Omkring chakra

Omkring chakra og farver

Chakra er ofte til tider vildledt og er sådan set ikke noget jeg er så stor fan af, men forståelsen for chakraer, kan give en udemærket grundforståelse for at arbejde med krystaller – igen er det vigtigste ikke at tage det for bogstaveligt og fastlåst – stol på din egen intuition.
Chakra systemet er et system, der gør det nemmere at forstå og kortlægge forskellige energier og vibrationer. Chakra er energi punkter, der kan åbnes af blandt andet krystaller og sten. Hvert chakra har en farve, der har en vibration. Heldigvis er mange af de krystaller der er gode for et bestemte chakra samme farve som det chakra de kan aktivere, men dog ikke altid. Krystaller behøver ikke have samme farve, men dog er det ofte sådan. Mange grounding sten er eksempelvis sorte, selvom rod chakraet er rødt osv.

Der er 7 grundlæggende og mest brugte og kendte chakra – de er følgende:

Rod, Sakral, Solar Plexus, Hjerte, Hals, Tredje Øje, Krone, men i virkeligheden er der mange flere.
For ikke at gøre det alt for forvirrende har jeg blot tilføjede jordstjerne chakraet, som er virkelig dyb grounding punkt (så dyb at det kan åbne op for metafysiske energier). Jordstjerne chakraet befinder sig nede under kroppen det vil sige nede i jorden. Sjælstjerne chakraet er et energipunkt, der befinder sig svævende over hovedet. Hvis du ønsker at arbejde med et bestemt chakra, kan du placerer passende krystaller ved det chakra ofte gøres det ved at ligge ned. Eller blot benyt din intuition. Du kan også blot holde krystallen i hånden eller have den i dit energifelt.

Chakraer er ofte mistforstået.

Glem alt hvad du måske ved om chakraer. Mange vil fortælle dig at chakraer kan blive ubalanceret og balanceret og at de kan være overaktiveret og underaktiveret, men sådan er det nu ikke helt.

Chakraer er energi punkter, der enten er åbne eller lukket og der er ikke nogen balance du skal opretholde.
Disse energipunkter kan ikke blive overaktiveret eller underaktiveret og de kan heller ikke være ude af balance.

Hvert chakra er et ubegrænset energipunkt, der enten kan få fokus eller kan blive ignoreret. Dette er kritisk vigtigt at forstå forskellen for når alt kommer til alt er et chakra ren positiv energi, der enten strømmer ubegrænset eller ikke strømmer og dermed er ignoreret.

Et chakra kan ikke blive for overaktiveret eller for under aktiveret, men det kan være åbent eller lukket eller mere rigtigt åbent eller ignoreret. 

Et chakra balancerer nemlig sig selv når det bliver åbent og et chakra kan ikke være for åbent eller for aktiveret. Selvom mange er overbevist om dette.

Se… Hvis vi forestiller os et menneske, der lever meget oppe i skyerne vil han hurtigt  mangle grounding og jordforbindelse, men dette betyder dog ikke at krone chakraet er ude af balance selvom mange vil mene dette.
Mest ofte vil dette betyde at krone chakraet er i perfekt balance og dermed er åbent, (Et godt eksempel indianerne, der om nogle var spirituelt åbene, og på samme tid havde dyb jordforbidelse) men fordi der kun gives flyvske energier fokus vil der ikke være harmoni. Dette problem kan løses ved at fokuserer mere på jordforbindelse og dermed åbne rod chakraet og dermed fjerne fokus fra krone chakraet. 

Det handler helt grundlæggende om du er åbent for den energistrøm der flyder gennem dig eller om du ikke er.

Hvis en person er for selvsikker betyder det heller ikke at hans solar plexus chakra er ude af balance. Det kan henvise til at andre områder kræver mere fokus og at andre områder er blevet ignoreret eksempelvis hjerte chakraet, og ofte kan man fjerne fokus, men dette betyder dog ikke at noget er ude af balance. Hvis du gerne vil skabe “harmoni” eller balance i et bestemt chakra kan du gøre dette ved at åbne dig op til det gennem arbejde med eksempelvis krystaller.

Du behøver altså ikke stå med en energimæssig vægt og forsøge at skabe balance i alt muligt selvom mange har disse meget fascinerende sjove ideer. Der er nemlig mange mennesker, der gennem tiden er blevet næsten helt bange for deres eget energifelt fordi de skal veje forskellige energier konstant og skal kortlægge om energien nu er brugt mest hensigtsmæssigt og om du nu tapper andre overaktiverede chakraer med deres eventuelle “underaktiverede chakraer.

Det er heller ikke nødvendigt at skabe balance ved at åbne og tappe fra et andet chakra og på den måde flytte energien rundt sådan som mange tænker. Mange har købt ideen om at et chakra kan være overaktiveret eller underaktiveret, men i sin mest enkle form et et chakra et energipunkt, der enten er åbent eller lukket.

Hvordan styrker man et chakra? Du styrker et chakra ved at give det fokus og eller ved at tilføje en passende krystal eller den tilsvarende energi. Hvis du har “symptomer på det andre vil kalde et ubalanceret chakra er det ikke fordi selve chakraet er ude af balance, men blot fordi den ønskede energi er ignoreret eller dit fokus er mere på andet. Et chakra kan ikke være ude af balance, men du kan give det større eller mindre fokus. 

Hvad gør hvert chakra?

Hvert chakra gør en lang række ting her er et par elementer:

Sjælstjerne – (højere kanaliseringer og virbationer)

7. Krone – Kanalisering, Højere selv.
6. Tredje Øje – clairvoyance, intuition, sindets kraft.
5. Hals – Kommunikation, udtrykkelse af tanker og følelser.
4. Hjerte – Passion, drivkraft, følelser.
3. Solar Plexus – Selvværd, selvtillid, optimisme.
2. Sakral – Lyst, sensualitet, kreativitet.

1. Rod – Grounding, Stabilitet sikkerhed.

Jordstjerne (meget dyb grounding og dybe kanaliseringer)

 

Lukket chakraer

7. Lukket Krone – næsten ingen kontakt til sit højere selv.
6. Lukket Tredje Øje – begrænset intuition.
5. Lukket Hals – Svært ved at Kommunikere og udtrykke tanker og følelser.
4. Lukket Hjerte – ingen Passion, ingen drivkraft.
3. Lukket Solar Plexus – lavt Selvværd, ingen selvtillid, ingen optimisme, vrede, jalouxsi, brug for kontrol.
2. Lukket  Sakral – Mangel på kreativitet, mangle på lyst, ingen følelse af glæde i dig selv eller omgivelserne
1. Lukket Rod – Ingen jord forbindelse, ingen sikkerhed, ingen stabilitet.

Toner og chakraer
Hvert chakra har en musik-tone, der repræsenterer den vibration, der er i chakraet.
Ligesom krystaller har kinæstetiske vibrationer, har toner auditive vibrationer, der dermed kan påvirke ens tilstand.

Tonerne til chakraerne er således:

Rod: C
Sakral: D
Solar Plexus: E
Hjerte: F
Hals: G
Tredje øje: A
Krone: B/H

Dit sind har også et chakra-system.

Sindets chakra system er ofte overset af mange mennesker. Sindets chakra punkter er først og fremmest en stærk blå stor cirkel. Derefter: Rød, orange, hvid, blå, grøn, sølv, guld. At arbejde med sindets chakra system er en seriøs beslutning.

Fordyb dig i danske guidet hypnose lydfiler til mere selvværd og succes. Landets mest unikke hypnose lydfiler til håndtering af stress, angst, depression, ptsd, ubehagelige fornemmelser og negative samt begrænsende tanker. Hypnose lydfilerne virker og hjælper på opnåelse af dybere forbindelse til det ubevidste sind via selvhypnose hvor forholdet mellem krop og sind forstærkes, og du kan opdage ukendte ressourcer og fremkalde dine bevidste såvel som ubevidste iboende styrker samt unikke egenskaber i mange livsområder.

Udforsk energimæssigt programmerede krystalvideoer her:
Energimæssigt programmerede krystalvideoer

Læs om mine udvalgte yndlingskrystaller


Læs her: Udvalgte yndlingskrystaller