Omkring chakra

Omkring chakra og farver

Chakra er ofte lidt overbrugt og er sådan set ikke noget jeg er så stor fan af, men forståelsen for chakraer, kan give en udemærket grundforståelse for at arbejde med krystaller – igen er det vigtigste ikke at tage det for bogstaveligt og fastlåst – stol på din egen intuition.
Chakra systemet er et system, der gør det nemmere at forstå og kortlægge forskellige energier og vibrationer. Chakra er energi punkter, der kan åbnes af blandt andet krystaller og sten. Hvert chakra har en farve, der har en vibration. Heldigvis er mange af de krystaller der er gode for et bestemte chakra samme farve som det chakra de kan aktivere, men dog ikke altid. Krystaller behøver ikke have samme farve, men dog er det ofte sådan. Mange grounding sten er eksempelvis sorte, selvom rod chakraet er rødt osv.

Der er 7 grundlæggende og mest brugte og kendte chakra – de er følgende:

Rod, Sakral, Solar Plexus, Hjerte, Hals, Tredje Øje, Krone, men i virkeligheden er der mange flere.
For ikke at gøre det alt for forvirrende har jeg blot tilføjede jordstjerne chakraet, som er virkelig dyb grounding punkt (så dyb at det kan åbne op for metafysiske energier). Jordstjerne chakraet befinder sig nede under kroppen det vil sige nede i jorden. Sjælstjerne chakraet er et energipunkt, der befinder sig svævende over hovedet. Hvis du ønsker at arbejde med et bestemt chakra, kan du placerer passende krystaller ved det chakra ofte gøres det ved at ligge ned. Eller blot benyt din intuition.

Hvad gør hvert chakra?

Hvert chakra gør en lang række ting her er et par elementer:

Sjælstjerne – (højere kanaliseringer og virbationer)

7. Krone – Kanalisering, Højere selv.
6. Tredje Øje – clairvoyance, intuition, sindets kraft.
5. Hals – Kommunikation, udtrykkelse af tanker og følelser.
4. Hjerte – Passion, drivkraft, følelser.
3. Solar Plexus – Selvværd, selvtillid, optimisme.
2. Sakral – Lyst, sensualitet, kreativitet.

1. Rod – Grounding, Stabilitet sikkerhed.

Jordstjerne (meget dyb grounding og dybe kanaliseringer)

Toner og chakraer
Hvert chakra har en musik-tone, der repræsenterer den vibration, der er i chakraet.
Ligesom krystaller har kinæstetiske vibrationer, har toner auditive vibrationer, der dermed kan påvirke ens tilstand.

Tonerne til chakraerne er således:

Rod: C
Sakral: D
Solar Plexus: E
Hjerte: F
Hals: G
Tredje øje: A
Krone: B/H

 

Over-aktiveret eller under-aktiveret chakra

Chakra er energipunkter vi benytter hele tiden. Disse energipunkter bliver løbende aktiveret og brugt hele tiden nogle mere end andre afhængig af hvem du er. Et chakra kan dermed blive overaktiveret eller underaktiveret. Hvis du eksempelvis har et underaktiveret solar plexus, vil du måske mangle selvtillid, derfor tilføjes en bestemt krystal for at aktivere og stabalisere dette energiområde.
Et chakra kan også blive over-aktiveret, hvis du for eksempel kun benytter og arbejder med høj vibrationskrytaller vil du hurtigt mangle jordforbindelse og er nødt til at grounde dig for at kunne “fungere” i denne verden.
Dertil er det vigtigt at der er en god energistrøm gennem kroppen og alle chakraerne er i forholdsvis balance til hianden.
Det nytter eksempelvis ikke noget at have meget selvtillid og have styr på solar plexus, hvis ens halschakra er blokeret, for så kan man ikke udtrykke sig tydeligt og klart – så selvom man egentligt er selvsikker, kan man virke usikker, fordi energien fra solar plexus ikke kan strømme gennem kroppen ud af hals chakraet, hvis dette er blokeret.
På samme måde hjælper det ikke noget at have et stærkt hjerte chakra, hvis man ikke har styr på solar plexus , da man ikke vil have selvtillid nok til at følge sine drømme og mål fra sit hjerte. Kort sagt alle chakrane bør være i harmoni med hinanden.

Læs om mine udvalgte yndlingskrystaller


Læs her: Udvalgte yndlingskrystaller