Øjenkontakt – dating psykologi og tiltrækning for både kvinder og mænd

Lad os tale lidt om øjenkontakt
Øjenkontakt er meget mere end blot at virke oprigtig når du vil møde kvinder eller når du dater, som mange har fået at vide flere gange.
Øjenkontakt er et kraftfuldt element, der er væsentligt at vide hvordan bruges. Når du forstår øjenkontakt og virkningen kan du selv bestemme hvor intens din kommunikation samt kontakt skal være.
Mange eksperter forklarer at øjenkontakt er “meget vigtigt” men jeg ser at øjenkontakt skaber ligeså store problemer for mange, der ikke ved hvordan det benyttes, og hvad det er i forførelsen samt tiltrækning.
Stadig glemmer mange mennesker at det at “ikke vise øjenkontakt” er ligeså vigtigt.
Når vi taler om forførelse er det at vise interesse og fjerne interesse grundlæggende og det er gældende på mange kommunikationsniveauer som i dette tilfælde er øjenkontakt.
Når jeg tager kontakt skifter jeg løbende med at vise fokus og fjerne fokus for at skabe en naturlig dynamik med hele mit væsen og ikke blot øjenkontakt – dette skift er ganske enkelt på baggrund af hvad, der er tilstede i kommunikationen og altså ikke blot noget, der altid er i balance.
For meget øjenkontakt vil være for overvældende og mange finder det næsten ubehageligt da øjenkontakt er for stort fokus især i et nyt møde.
Så hvordan bruges øjenkontakt?
Forførelse er sund fornuft og elementerne bør bruges med måde og naturlig balance.
Dog vil du opleve at hvis du forstår hvornår du vil lægge ekstra fokus på personen eller gøre kommunikationen mere intens og opbygge eskalering er øjenkontakt virkelig vigtig. Dermed er det at fjerne øjenkontakt kritisk vigtigt også, da det er en måde at skabe dynamik samt mystik i kontakten.
Helt grundlæggende er øjenkontakt et kraftfuldt element, der bruges af mange hver dag – ja, mange uden de selv ved det.
Mange begår altså fejlen at vise for meget interesse med deres øjenkontakt og øjenfokus og mange viser dertil for lidt interesse med manglende øjenkontakt.
Nervøs for øjenkontakt
Mange mennesker er naturligvis også nervøse for at se andre i øjnene og finder øjenkontakt svært at fastholde.
At fastholde øjenkontakt er ikke vigtigt i forførelsen.
At fastholde øjenkontakt kan være rigtig godt og givende når du ønsker at skabe en god kommunikation, men forførelse er meget dybere end blot en god kommunikation, og forståelsen for at vise og fjerne fokus (øjenkontakt) er kritisk vigtigt, og adskiller typisk forførelse og tiltrækning fra normal god kommunikation.
For meget øjenkontakt vil medføre for stort fokus på personen –
Øjenkontakt er et fokus man nemt kan mærke … Ja nogle hævder endda at de kan mærke øjne der ser på dem bagfra mm… så lad os blive i dette mysterium…
Ser du… Øjne er mere end blot et værktøj din krop bruger til at se verden, øjnene er ofte blevet kaldt sjælens vindue.
Så når du ser på andre og når du bringer øjenkontakt ind i din kommunikation, kan du benytte det ganske bevidst som endnu et middel til at vise interesse og nysgerrighed samt en måde at fjerne interesse og nysgerrighed, hvilket er det, der ikke skaber tiltrækning, men fastholder tiltrækning.
Så… Øjenkontakt er en ligeså stor måde at vise interesse på som f.eks. at vende hele din krop hen mod den person, du taler med.

Et vigtigt element i tiltrækningen er forståelsen for hvornår du bør vise interesse og hvornår du bør fjerne interesse for at skabe dynamik og spænding samt eskalering mm. Øjenkontakt og det fokus på et menneske kan være med til at påvirke netop dette.
Øjenkontakt kan skabe mange forskellige ting i din kommunikation…
Hvorfor skal man vise og fjerne øjenkontakt?
Så hvornår skal du benytte mere øjenkontakt og hvornår er det for meget, så at sige? Det er ganske væsentligt at vide hvornår du bør vise øjenkontakt og hvornår du bør fjerne interesse og fokus med øjenkontakten.
Da alle mennesker er forskellige og har forskellig natur, præferencer, grænser mm. vil du finde ud af at den bedste måde at skabe en naturlig dynamik – når du ønsker at vise og fjerne interesse, er ved at spørge dig selv i løbet af kommunikationen:
“Hvordan skal personen føle sig indeni – før det bliver mere sandsynligt, at personen bliver tiltrukket?”
Svaret vil måske være – “personen skal på nuværende tidspunkt føle et mindre fokus fra mig” – Nu ved du at du bør fjerne mere af dit fokus med f.eks din øjenkontakt.
Svaret kan måske også være – “personen skal mærke mig mere og vide at jeg er nysgerrig og interesseret” – Nu ved du at du bør fastholde et fokus med din øjenkontakt. 

Hvis du ikke er tolkende og alt for analyserende kan du oftest stole på din situationsfornemmelse samt din intuition.
Forførelse  og tiltrækning er sund fornuft…

– Simon

Bliv endnu bedre til at skabe kontakt og tiltrækning i dating/kærlighedslivet.
Se mere her: Lær at skabe naturlig tiltrækning

Gå tilbage til oversigt over artikler