Mistolkning i kommunikationen


Lad os tale lidt om mistolkning.
Mistolkning er ganske enkelt at opfange en betydning af en situation forkert og ofte begrænset. Når vi taler om kommunikation opleves mistolkning virkelig som en blokerende del af den menneskelige kontakt og heriblandt tiltrækning og forførelse.
Mistolkning er ikke blot at tro og opfange noget forkert det er også en central del af det af være menneske, da vi desværre ikke altid kan vide alt med sikkerhed og selvom vi har et sind, der arbejder på at støtte os, så kan vi ofte være alt for hurtige til at drage konklusioner.
Det er vigtigt at blive opmærksom på dette især i kærlighedslivsområdet, da der i kommunikationen opstår mange fejlfortolkninger af en selv og andre, der ikke skaber fremgang eller succes, som jeg gang på gang har beskrevet.
Jeg ser ofte mange mænd tale sig selv fra at tage handling, fordi de formoder, de ved hvilken fysisk type kvinden går efter… dette er blot spekulationer og jeg er sikker på at du selv kan komme med endnu flere eksempler.
Mistolkning er noget ganske særligt. Mistolkning er ganske kort sagt svært at undgå og selvom vi endda anskuer situationer med et åbent søgende sind, ja så vil der altid være en “grad” af mistolkning tilstede… Så at forsøge at undgå mistolkning er stort set umuligt, da det menneskelig sind altid kun vil opfange en del af hvad der sker, og ikke det fulde billede.
Hvorfor er dette således? Det er ganske enkelt således fordi vi ikke kan rumme alle muligheder og vi kan ikke se alle løsninger og outcomes mm.
Det er værd at nævne at mistolkning udspringer som en “reaktion” eller en effekt om du vil af filteret i hjernen hvor alt information vurderes, som jeg tidligere har beskrevet om. hvor der sker “generalisering, udeladelse og forvrængning” dette medføre en indre tilstand samt indre dialog og fysiologi.

Fordi vi kun ser en del af det store billede er der ikke tale tale om vi mistolker, men hvor meget vi mistolker. Dette er dog ikke en dårlig ting og heller ikke en svaghed…
Den bedste måde at overkomme mistolkning på er ikke ved at slippe af med det, med ved at indse at alt i et omfang er mistolket i større eller mindre grad og dette er en beroligende tanke, da selv dine udfordringer typisk også er mistolket. Vi må øve os i at være mere åbne og nysgerrige for at frisætte ressourcer …For ofte er der flere muligheder end vi kan se … og når du ikke stoler blindt på hvad du ved første øjekast oplever vil du måske opdage at selv (hvad du definerer som) dine begrænsninger kan vendes til fordele.

Gå tilbage til oversigt over artikler