Kropssprog

 

Kropssprog

Kropssproget i kommunikationen mellem mennesker.

Lad os tale lidt om dit kropssprog

Ja, du vil altid udsende noget med din krop, men hvad der udsendes er i virkeligheden hvad, der sker i sindet eller den menneskelige hjerne for at bruge det udtryk. Desværre vælger mange at ændre på deres kropssprog og bevidst prøver at manipulere med dette – hvilket ikke skaber resultater, men blot flere problemer.
Efter jeg flere gange har hjulpet mænd til endnu mere succes blandt kvinder, der har været velinformeret og nogle endda uddannet i kropssprog så føler jeg et ansvar for at belyse dette område.
Når vi gang på gang hører og læser at kropssproget udgør en væsentlig del i den menneskelige kommunikation i forhold til tonefald og ord nærmere betegnet:
55% Kropssprog
38 % Tonefald
7% ord

Lad mig understrege dette kraftigt – ja kropssproget er væsentligt – ja, det betyder noget, men det giver ikke mening at tale om kropssproget når du kan løse problemer ved at ændre perspektiv i sindet og dermed skabe større fordele.
Vi vil dog se disse tal blive ændret løbende da – de mennesker der vælger disse tal ikke rigtig synes at kunne blive enige om noget som helst. Mange har glemt den menneskelige hjernes påvirkning samt den indre repræsentation eller sagt på dansk “sindets påvirkning”.

Sindet påvirker din ydre kommunikation.
Problemerne indtræffer idet at man begynder at manipulere med sit kropssprog mm.
Al din kommunikation udspringer fra dine indre forestillinger og din indre iagttagelse eller din introspektion og det er på samme tid her du har mulighed for at påvirke andre samt projektere særlige elementer ud for at skabe enighed, forbindelse og tryghed mm. Ja uden at bekymre dig om kropssproget.
For at sikre mig at alle er med på pointen så har vi alle i sindet et menneskeligt filter, der generaliserer, udelader samt forvrænger alt information. Når jeg siger information menes der ydre oplevelser mm. der helt automatisk bliver fortolket af hjernen – hvormed der skabes indre opfattelse – indre tilstand – indre dialog, der medfører en anderledes fysiologi ( kropsholdning eller kropssprog om du vil).
Nu indser du (forhåbentligt) også at når du anskuer din ydre virkelighed har den allerede været filtreret gennem dit menneskelige filter. Dette er altså også gældende for andre menneskers kropssprog du opfanger.
Dette vil ganske enkelt sige at alt hvad vi oplever allerede er mistolket – eller tolket på forhånd af hjernen.
Kropssproget bliver ofte beskrevet på et mere “konkret” kommunikationsniveau hvilket er fejlen og vildleder mennesker, der ønsker bedre kommunikation. Mennesker, der ønsker at blive bedre til at skabe kontakt eller måske endda at sælge bliver ofte fejlbelært i kropssprogets virkning – Dertil finder jeg det personligt sørgelig at mange uddannelser lægger stor vægt på det jeg personligt ser som den største fejl omring kropssproget.
Kropssproget er altid et resultatet af hvad, der sker inde i hovedet/sindet/hjernen mm.

Først og fremmest er kropssproget en god støtte, men det er ikke nødvendigt. Det er ofte misledende og fejlbrugt samt fejlfortolket og skaber ofte større problemer end det løser.
Dertil ser jeg ofte hvordan tolkning samt forkert brug af kropssproget skaber større modstand og distance i en kommunikation.
Hvis du finder vejen til ende i denne mindre tekst vil du indse hvorfor…
Du har sikkert flere gange fået fortalt at kropssproget er vigtigt for at skabe et godt indtryk.

Men hvis det er således hvorfor skaber ændringer i kropssproget så ikke forandring for alle?
Lad os først undersøge hvad kropssproget virkelig er?
Med dette vil jeg gerne invitere dig til at anskue kropssproget på et dybere niveau.
Der er grundlæggende to former for kropssprog for at gøre det ganske simpelt.
Måske kommer du nu i tanke om det åbne og det lukkede kropssprog, men dette er underordnet, for hvad vi nu undersøger er ikke på det kommunikationsniveau men meget dybere.

De to kropssprogsformer er:
Det Virkningsfulde Kropssprog (Det man normalt bliver fortalt om)
Det Kraftfulde Kropssprog ( Det undervurderede kropssprog )

Det Virkningsfulde Kropssprog er når kroppen indtager en position med henblik på at skabe forandring samt indflydelse i mødet med mennesker. Bonussen ved dette kan være at du, ved at stille dig på en bestemt måde, får dig til at føle dig på en bestemt måde.

Det Kraftfulde Kropssprog er hvor kropssproget glemmes og i stedet nydes nærværet mm. hvilket medfører at kropssproget vil være støttende for dig.
Lad os undersøge dette nærmere.

Se, det virkningsfulde kropssprog er kropssproget som du indtager og den måde hvor du ændrer din kropsholdning for på den måde at opnå et bedre indtryk fra andre eller endda for at skabe bedre rapport – vi må ikke glemme at selvom du på sin vis vil begynde at føle dig mere tilpas hvis du indtager kropssproget som en person, der føler sig mere tilpas så vil dette dog være på baggrund af din egen definition og din egen unikke fortolkning af hvordan sådan et kropssprog ser ud. Nogle mennesker bemærker kropssproget og har stor tillid til at det ydre fortæller sandheden og derfor kan kropssproget hjælpe dig til at formidle et indtryk. Du vil dog opleve ved at læse videre, at den der er mest fleksibel og nysgerrig har størst indflydelse. Ganske enkelt, mennesker er forskellige og har måske en anden opfattelse af en situation end dig. Dertil kan kropssproget skabe store misforståelser og uhensigtsmæssig kommunikation, når du besøger andre lande, kulturer eller blot går ned ad en anden gade end du normalt gør.
I modsætning til det virkningsfulde kropssprog kan fordelene ikke sammenlignes med det kraftfulde kropssprog.
Det kraftfulde kropssprog er hjertet og essensen i at skabe en bedre kommunikation ud fra dit kropssprog. Men før dette kan gøres må vi først forstå hvad kropssproget egentlig er.
Kropssproget er hvad dit sind projekterer og formidler ud gennem din krop. Så ganske enkelt kan det siges således, at du behøver ikke at stå på bestemte måder og du behøver ikke at prøve at ligne noget bestemt, hvis du er tilpas i dit indre udsender du det, og du behøver ikke at bekymre dig om andre ting i første omgang.

Uddrag fra  “Kan Kvinder Tiltrækkes?”
“…Jeg ser en ung mand komme ind. Han ser en tiltrækkende kvinde og fortæller mig, at han har lyst til at møde hende. Jeg smiler til ham, fordi jeg kan se, at han har julelys i øjnene, og skynder mig at sige: ”Af sted, hun står derovre helt alene.” Fyren siger til mig, at hun virker meget lukket, faktisk mener han dette allerede, inden han har snakket med hende.
Jeg er nysgerrig efter at vide, hvorfor han mener, hun virker lukket, og hvorfor han ikke går over til hende. Han fortæller mig, at hendes arme er lagt over kors og at hun kigger ned i jorden. Hans pointe er, at hendes kropssprog fortæller, at hun er lukket. Jeg vil gerne prøve at forstå ham, så jeg spørger ham, hvordan han ved, at hun er lukket? Han svarer, at han har studeret kropssprog, og han har lært, at når folk lægger arme over kors, og når deres ben er krydsede, er de lukket for nye ideer og indtryk. Jeg siger til fyren, at jeg også kender lidt til kropssprog, og at det, han er i gang med, er at tolke hendes adfærd.
Det er ikke altid hensigtsmæssigt for en fyr at tolke kvinders adfærd netop ikke i et tilfælde, hvor det ikke bringer ham tættere på hende.
Jeg forklarer ham, at han ikke bør tolke, men i stedet være nysgerrig. Han kan gætte på, at det, hun gør, betyder noget bestemt. Han kan ikke vide det med sikkerhed. Jeg går selv over og peger på hendes arme, der er lagt over kors, og siger: ”Hej, hvad betyder det der?” Hun smiler til mig og svarer: ”Det ved jeg faktisk ikke, men jeg er virkelig irriteret over, at der ikke kommer fyre hen og snakker med mig”. Hun var på ingen måder snobbet. Hun er en fantastisk kvinde nu efter, jeg har lært hende at kende. Denne fyr kunne selv have haft en chance for at lære denne fantastiske Josephine at kende, hvis han havde flyttet sit fokus fra at tolke til at være nysgerrig. Det er tydeligt, at fyren oplevede situationen gennem sit filter i hjernen. Han mistolkede hendes adfærd. Derfor, kære læser, husk, at den person, som er mest fleksibel og nysgerrig, har størst indflydelse…”

Styrken i din kommunikation udspringer altså i sindet og dermed får du mere ud af at løse problemerne i dig selv og herfra, da kropssproget først er på et andet niveau og egentlig når det kommer til stykket er ganske ligegyldigt.
Jeg ønsker ikke at gå yderligere i detaljer med dette nu.

 

Hvordan kan jeg se om hun kan lide mig ud fra kropssproget?

Kan hun lide mig?

Når vi virkelig forstår at det vigtigste omkring kropssproget er hvordan vi føler os inde i os selv, da sindet påvirker kroppen og omvendt, så kan du også benytte kropssproget til at kalibrere og indfange hendes kropssprogs flirt signaler eller blot tegn på at hun kan lide dig.
Et godt tegn er at hun giver hele hendes fokus til dig med hendes kropssprog, men igen må vi huske at i tiltrækningen er ting ikke altid som de ser ud – ofte kan det modsatte være et ligeså stort tegn på interesse, da hun muligvis vil teste dig og se hvordan du håndterer situationen – grunden til dette kan endda være at du er en potentiel partner – hvorfor skulle hun eller teste dig? Fødderne afslører altid hvad hjernen er fokuseret på og dermed også hvad hun er fokuseret på. Det er således ganske enkelt fordi fødderne er det der er længst væk fra hjernen og mange ved ikke at det afslører dem. Så selvom hun vender fronten væk fra dig eller giver dig en kold skuldrer, vil hendes fødder muligvis pege mod dig og afslører hendes fokus på dig. Se, mennesker er meget fokuseret på hvordan deres ansigt er eller eventuelt hvordan deres hår sidder mm. Mange går meget op i hvordan deres kropsholding fremstår, ja især når de vil gøre et godt indtryk. Nogle forsøger at skjule at de er nysgerrige på et andet menneske osv. men blot ved at du kaster et blik på fødderne vil de ofte pege hen mod den, de er nysgerrige på eller fokuseret på. Hvorfor det? Ganske enkelt fordi fødderne er det, der er længst væk fra hjernen og det er meget afslørende. Et klassisk tegn på interesse er uden tvivl at hun rører ved hendes hår eller benytter mere kropsberøring når I taler sammen.

-Simon

Bliv endnu bedre til at skabe kontakt og tiltrækning i dating/kærlighedslivet.
Se mere her: Lær at skabe naturlig tiltrækning

Gå tilbage til oversigt over artikler