Hvordan mærker man krystal-energi og krystaller

Informationen og det meste jeg laver er generelt ment som underholdning, inspiration til selvindsigt og bør betragtes som sådan. Enhver form for sygdom eller alvorlig lidelse bør behandles ved læge, psykolog og/eller psykiater.

Målet er ikke at overbevise dig om noget, men blot at dele min passion!

Ta’ hvad du kan bruge af hvad jeg siger og kast resten væk…

Se dette som inspiration og underholdning! Det er ikke så vigtigt, om det jeg siger er sandt – det vigtigste er, om det hjælper dig til forandring!

  • Læs om hvordan du mærker healing krystaller herunder.
  • Læs om hvordan krystaller virker herunder.
  • Læs om hvordan du bruger krystaller herunder.
  • Læs om chakra og energi herunder.
  • Alt om krystaller herunder.

Halløj 🙂
Jeg hedder Simon og jeg hjælper mennesker med at forstå og mærke krystaller. Det er ikke altid nemt, for krystaller er ikke så snakkesalige…eller er de? Da da daaah!!!

Jeg er hypnotisør og har opnået det højeste niveau i NLP (programmering af hjernen og nervesystemet via sproget) og jeg kombinerer ofte mine indsigter omkring hjernen og sindet samt kroppen i arbejdet med at beskrive krystallers tydelige effekt på mennesker. Derudover bruger jeg mig selv som instrument, da jeg er clairsentient og kan fortolke særlige fornemmelsesvibrationer.

Som hypnotisør og clairsentient finder jeg meteoritter, tektitter, krystaller og stens påvirkning på menneskers sind og krop fascinerende. Jeg er både fascineret af videnskaben samt det metafysiske og endda spirituelle. Som hypnotisør har jeg nemlig et unikt kendskab til sammenspillet mellem hjernen, sindet samt kroppen og dertil den indre oplevelse og er dermed opmærksom på eventuelle forstyrrende elementer såsom placebo, indbildning mm. I min samling har jeg nogle af verdens mest sjældne meteoritter (nogle meteoritter, der indeholder fysisk uidentificeret materiale, der er ældre end jorden og solen, blot for at give et eksempel), tektitter samt krystaller og sten og altså ikke kun krystaller, du kan få i en “normal” butik.

Læs om mine udvalgte krystaller:Krystal oversigt

Jeg vil naturligvis spare nogle for en masse tid ved at besvare det første store spørgsmål – virker krystaller overhovedet?

Ja, krystaller virker! Men det betyder ikke at alle mennesker kan lide krystaller, eller at krystaller er for alle mennesker.

Min fulde, profesionelle mening er – ja, krystaller har ikke blot effekt på menneskers krop, sind og energifelt, men har gennem tiden været brugt og bliver stadig brugt som et afgørende element i en lang række elektronisk udstyr, da mange kvarts-krystaller (bjergkrystaller) har evnen til at generere strøm. Krystaller har været brugt i alt fra radioer til forskellige typer måle-udstyr samt kvarts ure. Krystaller og ædelsten benyttes også i dyre, mekaniske ure. Rubin-stykker er et afgørende element i eksempelvis mit Omega ur, der ikke ville virke uden disse rubin-stykker indeni. Og ofte benyttes safir-stykker til samme formål mm. blot for at få selve mekanikken i uret til at fungere. Krystaller kan endda påvirke ens neuroner, nervesystem samt hjernefrekvens og dermed påvirke ens sindstilstand, emotionelle tilstand og nogle kan endda ryste ens grundlæggende verdensopfattelse gennem deres metafysiske egenskaber og synkroniseringer mm. Det er veldokumenteret at krystaliseret vand ændres når det udsættes for forskellige tankevibrationer, ord samt bekræftelser, og på samme måde kan krystaller optage information og/eller påvirke selve vandet i menneskers krop, der er mere end 70% af hvad din fysiske krop indeholder. Du bliver ganske enkelt påvirket af forskellige vibrationer. I din egen hjerne kan der også findes krystaliseret magnetit som er et jordisk mineral… og hvad det så laver der, er en anden snak.

At arbejde med krystaller kræver ikke at tro på noget eller være overbevist om noget… det kræver blot din oprigtighed overfor din egen oplevelse samt nysgerrighed på udvikling. Krystaller virker naturligvis bedst, hvis du kan lide dem. Der er mennesker, der ikke mærker krystalvibrationer, selvom at alle kan lære at mærke krystalvibrationer hvis de ønsker det. Jeg er dog ikke overbevist om at alle mennesker skal lære at mærke det. Der er mange mennesker der intet mærker fra krystaller og der er nu ikke noget galt i det. Krystaller er særligt benyttet af intuitive mennesker (heriblandt en lang række typer) til at dirigere eller tilføre eller fremkalde særlige energier. Selvom det ikke altid er således kan man sige at særlig sensitive mennesker eller mennesker, der virkelig mærker energier vil opnå størst glæde fra krystallers vibrationer (når det kommer til metafysiske og emotionelle egenskaber).

Krystaller er over alt! Det meste af jordens skorpe er krystaller. Stjernerne på himlen indeholder krystaller og kaster krystalstøv ud, når de dør. Men ikke kun krystaller har særlige vibrationer og svingninger – både helt normale sten og sjældne sten har også egenskaber. Lidt som månen, der ofte virker triviel, men stadig forbavser menesker, når den som blot en flyvende sten på himlen kan trække i verdenshavet, har krystaller og sten mange forskellige svingninger og mange forskellige energier og egenskaber, der kan påvirke mennesker på forskellige måder.

 

Forstå krystaller

Der er rigtig mange måder at arbejde med krystaller på. Personligt er jeg mest fascineret af det metafysiske, magiske samt obskure og uforklarlige omkring krystaller… men mennesker plejer at give mig nogle sjove blikke 🙂 så nu vil jeg gennemgå krystaller lidt mere fundamentalt…

Når vi taler om krystaller, taler vi om fysiske objekter, der kan bære på særlige vibrationer, energier, stemninger mm.  Dette er naturligvis blot begyndelsen af gaven ved krystaller. Disse vibrationer kan påvirke vores fysiske krop, og altså ikke kun tankerne.

Vi ved allerede at krop og sind påvirker hianden. Et menneske har måske haft en svær barndom, og disse fornemmelser og minder er ikke kun gemt i sindet og det ubevidste, men ligger også gemt i kroppen, da neuroerne ikke kun findes i hjernen (som videnskaben tidligere troede), men i hele kroppens nervesystem samt energifelt. Bestemte elementer kan dermed nemt komme frem når krystallernes svingninger påvirker kroppens forskellige energipunkter.

Hvis du går ind i et rum, hvor der er sød musik, bliver du påvirket… hvis du går ind i et rum hvor musikken er alvorlig, mærker du dette gennem vibrationer… altså lydvibrationer.

Krystaller har også vibrationer, dog uden lyd… daaah 😉
Lad os for sjov sige at der er et rum, hvor det smukkeste stykke musik blev spillet. Hvis du gik ind i dette rum, ville du blive påvirket af lydvibrationerne som er en ydre begivenhed, der ville blive filtreret gennem dit sind og dermed ville du ende op med en indre oplevelse, indre dialog, indre fysiologi og dermed ende op med en indre særlig tilstand. Forestil dig at ved siden at dette musiske rum er en krystal, der kan give dig samme fornemmelse, blot uden at du kan høre noget… Du føler blot noget anderledes, eller tænker noget anderledes, eller endda tænker på en anden måde, og måske ser du også verden anderledes, eller måske – kun måske – bliver du opfattet anderledes af andre og dermed får en anden respons…
Det er kort sagt, hvad krystal-vibrationer er. Krystaller kan have mange forskellige stemninger… men det er grundlæggende hvad det er.

MEN MEN MEN!!!
Der er mange forskellige niveauer og mange forskellige lag af virkeligheden, og der er mange forskellige typer krystaller, der alle sammen kan skabe muligheder. Nogle krystaller påvirker mere dit sind, andre krystaller påvirker mere kroppens energipunkter, nogle krystaller synes at skabe mere metafysiske eller næsten supernaturlige elementer, hvor du måske endda ikke mærker krystallens energi, men nærmere observerer dens effekt i dit liv gennem uforklarlige synkroniseringer.

Helt  grundlæggende er krystaller bærere af særlige energi-vibrationer og kan altså gavne menneskers liv, ved at man tilføjer dem og fjerner dem, ja lidt ligesom man tilføjer krydderier i madlavning, indtil maden er som man ønsker den. Og man kan kort sagt sige, at når man har stor indsigt i krystaller, kan man begynde at diktere hvilken energi man ønsker at bringe mere ind i livet… og der vil være en tydelig effekt, og den effekt vil afspejle sig i ens verden.

MEN MEN MEN… problemet er ofte, at det ikke blot er nok at tilføje den krystal, man måske tænker passer bedst og giver mest logisk mening.

Krystallens effekt afhænger alt sammen af hvor du er henne energi-mæssigt eller hvad, der ligger gemt i dig, og hvem du er, så at sige. 

Når mennesker benytter krystaller, begynder de ofte uden de selv er klar over at man skal tune sig ind til dem… ja lidt som at stemme et instrument, men du er dog ofte nød til have kendskab til instrumentet, samt kende hvilken tone stemmegaflen er, før end instrumentet vil stemme optimalt.

Mange, der eksempelvis kæmper med lavt selvtillid, benytter en krystal, der fremmer optimisme og selvtillid, men når de er i processen og er ved at tune sig ind til den (hvilket for det meste sker automatiak) er det meget normalt at føle vrede, mangel på handlestyrke og eksempelvis mere lavt selvtillid mm. Krystaller kan altså – for en tid – have modsat effekt!

Og de fleste mennesker vil naturligvis lægge krystallen fra sig igen, fordi de enten ikke mærker noget eller bliver påvirket (hvad de oplever som) negativt… og de slipper ofte krystallen for hurtigt, inden den måske når at virke helt… Stol altid på din intention, men det er meget normalt at en krystal, der tidligere har gjort dig i dårligt humør kan give dig størst glæde efterfølgende.

Så hvorfor modsat effekt? fordi , der muligvis er fornemmelser og minder, der bliver løsnet i de specifikke områder af kroppen, hvor krystallens svingninger rammer og sigter efter.

Lad mig understrege… det er ofte sådan krystaller virker og det, at man ofte kan opnå “modsat effekt” er på en måde en god ting og er af mange krystalkendere set som et “normalt” fænomen, da det er selve udviklingsprocessen, der ofte følger med krystallers indflydelse. Blot det, at du er opmærksom på dette vil tillade krystallerne at virke endnu bedre.

Det er dermed ofte en fordel at kende sig selv før du kan tune dig ind til krystallen, eller sagt på en anden måde, det er meget svært at opnå ønsket effekt, hvis du ikke ved hvilket element, der mangler eller hvilken energi, der er for meget eller for lidt af.

Transformationskrystaller er en klassiker… hvem ønsker ikke en transformation i livet? Det lyder rart og fantastisk, men transformation er ofte en rejse gennem frygt, negativitet og ofte angst… yep, der er krystaller, der ikke altid er nyttige… eller hvad man måske havde forestillet sig, og selvom destinationen er transformation og ofte større og dybere lykke, er rejsen måske ikke det værd for alle mennesker. Lad mig også understrege, at alle fornemmelser, og ja, koncepter du kan forestille dig har alle en særlig vibration på et metafysisk niveau, og mange af disse vibrationer har hver deres egen krystal, eller kan fremmes gennem kombinbationer af krystaller samt forskellige elementer, sten mm… ikke alle elementer er noget, du ønsker at bringe ind i livet. 

Vigtigheden ved grounding!

Grounding eller jordforbindelse er meget vigtigt… men hvorfor?

Grounding er ikke kun vigtigt, når der tales om krystaller. Hvis du ikke bevarer en solid jordforbindelse, kan du opleve psykiske og mentale problemer. Helt grundlæggende opstår der ofte panik-anfald, angst eller blot stress, når mennesker udsætter deres sind for en “overlast” af information eller indtryk, der er svære at placere og rumme, hvor deres krop ikke kan følge med.

Det kan eksempelvis være en person, der på sit arbejde bliver presset for hårdt og kroppen kan ikke følge med, og personen går ned med stress efter lang tid, hvor personen ikke har sagt fra eller lyttet til sin krop.

Et andet eksempel kan være at man er for eventyrlysten og tænker og tænker og tænker over noget bestemt, hvor man konstant forsøger at udvide sindet, ved at spekulere over ens verdensopfattelse, hvor det – hvis ikke kroppen kan følge med – kan resultere i vandvid.

Hvis du ikke lytter til dig selv, og hvis du ikke håndterer de signaler din krop giver dig, kan du opnå store problemer. 

Når vi taler om krystal-vibrationer, og det at arbejde med krystaller, så er jordforbindelse utrolig vigtigt!

Vi ved at krop og sind påvirker hinanden, og hvis du konstant arbejder på at udvide din sindskapacitet og/eller blot udsætter sindet for en lang række intense krystal-vibrationer og presser dine indsigter i et tempo hvor kroppen ikke kan følge med, kan du opnå en lang række STORE PROBLEMER. Og dette er især gældende når mennesker presser dem selv for meget, ved eksempelvis at udvikle samt udvide deres mentale kapacitet og/eller presser sig selv for at udvikle psykiske egenskaber hvor der er stor risiko for at blive sindsyg eller opnå angst, panikanfald mm. De fleste mennesker lytter ikke til kroppen, og når kroppen siger fra, er det ofte noget, der afspejler sig i sindet.

Derfor benyttes der ALTID grounding sten, når der arbejdes med høj vibrations-krystaller… eller blot benytter høj vibrations-krystaller i små mængder i starten og med forsigtighed.

Jeg bør understrege at det ikke er noget problem at have krystaller liggende i hjemmet, men det er nærmere når mennesker arbejder for intenst med dem, uden at lytte til kroppens signaler. 

Virker krystaller?
Inden vi dykker ned i nogle af mine yndlingskrystaller, er der et spørgsmål jeg ofte møder, nemlig:
Virker krystaller?

En mand går eksempelvis ud og anskaffer sig en krystal, fordi den skal give ham mere selvtillid, men inden den gør dette arbejder krystallen med hans energifelt ved at tune sig ind til ham og påvirker eksempelvis gemte fornemmelser, minder mm. i forskellige dele af hans fysiske krop. I denne periode bliver manden muligvis mere usikker, vred og kæmper med indre negativitet og han beslutter sig måske for at krystallen slet ikke virker og beslutter sig for at give den til en anden person. Den anden person opnår nu måske samme negative start-proces + den gemte energi fra den første mand… yep, de fleste krystaller gemmer på energier, de optager fra mennesker mm. Hvis man ikke er åben overfor krystaller, opdager man nok ikke deres effekt – og den effekt, de har, vil nok være ubemærket. Der er ikke nogen kraft en krystal har over dig, du ikke selv har, men krystaller kan bringe det frem og guide dem, der er villige til at lade sig åbne. En ting, jeg kan sige, er, at krystaller virkelig kan lide at arbejde med mennesker.

Ja, krystaller “virker”. Jeg har gennem årene oplevet at det er mere beskrivende hvis man frem for at sige “virker krystallen på mig?” siger “har krystallen en effekt på mig?”. Det er ikke kun resultatet, der er gaven, men lige så meget oplevelsen.

Krystaller og sten har deres egen vibration, og mange af dem vil forene deres energi og vibration med din energi, og derfor – afhængig af hvor du er i livet og hvilken energi, du har, samt hvilket “chakra” du mest lever ud fra – vil de naturligvis have forskellige effekter på dig.

Du har sikkert før købt en krystal, du har følt dig draget af og fået at vide at den har bestemte egenskaber, men når du kommer hjem, gør den ikke så meget, og den har måske ikke den effekt på dig, du forventede.

Krystaller arbejder på forskellige måder, nogle har større opgaver, der vil tage længere tid og andre krystaller har en ret hurtig effekt. Afhængig af hvilken vibration og frekvens der arbejdes ud fra, føles krystaller forskelligt.

Lad os starte fra begyndelsen
Vi lever i en verden hvor alt er energi og vibrationer, der befinder sig på forskellige frekvenser. Der er mange måder at modtage og opfange forskellige vibrationer på forskellige frekvenser. Du mærker måske dette, når du befinder dig blandt en type mennesker, og når du er blandt andre, er det helt anderledes. Dette har naturligvis noget af gøre med, hvad du selv og andre telegraferer og udsender bevidst samt ubevidst. Der er også vibrationer, der ligger udenfor vores bevidsthed og vibrationer som ikke alle opfanger. Du har sikkert prøvet at gå ind i et rum, hvor du kan mærke en dårlig energi, uden du måske ved hvorfor, og andre mærker ikke dette.

Krystaller bærer på forskellige energier og vibrationer. Selvfølgelig er krystallerne ikke den eneste måde at få adgang til disse vibrationer på, men krystaller har altså svingninger, der kan være støttende. Når det kommer til krystaller er der rigtig mange måder at arbejde med dem på. Hver krystal har særlige egenskaber og bestemte fokusområder. Nogle krystaller er gode at have ved sig meget, og andre er gode at bruge i små mængder.

Lad os tale lidt om krystaller og energi…

Krystaller kan skabe kraftfuld indvirkning i vores opfattelse samt oplevelse af den 3-dimentionelle verden, men behøver dertil ikke at være en flugt ud af den 3-dimentionelle verden. Pointen må være at krystaller tilbyder særlige vibrationer, der hjælper og skaber muligheder uanset om du fysisk kan se det eller ej. Der vil altid være krystaller, der er nemmere at mærke end andre.

Ta’ kun hvad du kan bruge, af hvad jeg siger, og kast resten væk. Dette er ment som inspiration til mere fleksibilitet i livet, hvis du kan bruge det til noget.

Krystaller er ikke kun for “søndags-shamaner” eller noget sukkersødt, helse, Jesper Fårekylling halløj…
Krystaller er “bærere af energi” og kan skabe mange muligheder. De kan være meget kraftfulde, hvis man fordyber sig i dem. Vi kan nemt gøre verden mystisk og dramatisk, men når alt kommer til alt, er der virkelig ikke noget hokus pokus over krystaller. Put den i lommen og du vil hurtigt adoptere dens energi ind i dit energifelt og bemærke en ændring, afhængig af hvad dit overbevisningssystem tillader dig at opleve. Krystaller er ikke så anderledes end dig selv, da du også bærer på energier, der kan være på mange forskellige måder.
Lidt som hvis du brugte meget tid med en energisk person, du holder af, bliver du automatisk påvirket til at blive mere energisk, selv endda uden personen siger noget, og på samme måde vil du også blive påvirkert af krystallernes forskellige vibrationer.

Krystaller kan både være milde og kraftfulde, kan bære på gode energier eller være direkte “obskure” eller “mørke” (dog ikke onde, men måske ikke hvad alle foretrækker). Krystaller har altid inspireret og hjulpet mennesker. Krystaller synes dog ikke at bære vores menneskelige verdenssyn, og tilbyder dermed mere upåvirket og ublokerede vibrationer og energistrømninger, der for nogle mennesker frigiver et mere fleksibelt perspektiv.
Mange krystaller synes at have sin egen bevidsthed og nogle synes endda også at have personlighed!
Krystaller bærer på energier, og ligesom du i verden kan mærke forskellige energier, er krystaller altså bærere af disse mange forskellige typer energier og vibrationer.

Så hvis du ønsker en særlig ændring i livet vil krystaller altså hjælpe dig med at adoptere denne ændring ind, ved at tilføre den energi du muligvis mangler.
Afhængig af hvem du er, og hvad du har brug for, vil krystallernes vibrationer have forskellige effekter på dig.

Man kan ikke tale om krystaller uden at tale om energier og vibrationer… Energier og vibrationer er alting omkring os, og er i alting omkring os. Krystaller kan bære på energier og vibrationer og dermed kan en krystal ikke noget, du ikke selv kan, men det er et hjælpemiddel til mere indsigt og frihed (dog vil der være energier, der er nemmere at opfange og benytte med krystaller).

Krystaller og særlige sten har altid haft stor betydning for mig. Som ung kom jeg ofte i en krystalbutik og gennem årene anskaffede jeg mig en del fra hele verden og rummet i form af meteoritter. Jeg har altid følt mig meget knyttet til krystaller og sten, fordi jeg altid har mærket energi og mennesker meget kraftfuldt.

Jeg tror vi alle kan være enige om at verden er meget besynderlig og at der bag facaden ligger mere end hvad vi kan se. Der foregår mange former for vibrationer, elementer, transformationer, synkronisationer samt kommunikation på mange forskellige nivauer i verden, mellem mennesker og mellem sindet og kroppen, endda også niveauer, der er uden for vores bevidsthed.

Som mennesker lever vi i en 3-dimensionel verden og vi kan ikke altid se og opfange alt det magiske, der eksempelvis ville være endnu mere tydeligt i den 4-dimensionelle verden mm. Det er dermed kort sagt svært at tro på vibrationer og energi, da vi ikke rigtig kan se det med vores øjne i den 3-dimensionelle verden. Men de fleste mennesker vil dog stadig tro på tyngdekraften, selvom den heller ikke kan ses, eller månens påvirkning på havet. Jeg har eksempelvis oplevet krystaller, der er så kraftfulde på den menneskelige krop og de kan bremse mennesker i at flytte sig fysisk eller endda blive upåvirket af hypnotiske forslag (som hypnotisør er dette særlig fascinerende for mig). Som jeg ofte beskriver, er jeg altid draget af de mere metafysiske aspekter af krystallernes virkning i modsætning til de mere fysiske.

I den 3 dimensionelle verden kalibrerer mennesker deres ydre virkelighed gennem deres filter i hjernen, og energien bliver dermed tolket som syns-vibrationer, lyd-vibrationer, følelses-vibrationer, tanke-vibrationer mm. Alt dette opleves på den måde og bliver generaliseret, udeladt eller forvrænget i filteret i hjernen, hvorefter der er tale om en indre oplevelse, indre tilstand, overbevisning og derefter fysiologi. Der er dermed mange led, virkeligheden skal rejse igennem, før end den “opleves” og før end mennesker bestemmer sig for, hvad de synes, de selv oplever 🙂

Der er mennesker, der eksempelvis kan mærke vibrationer og “magi” selvom det ikke kan ses fysisk. Lidt som at nogle mennesker mærker andre menneskers vibrationer og kan kalibrere dem så kraftfuldt at vi taler telepati mm. Krystaller har mange forskellige egenskaber og gør mange forskellige ting. Der er eksempelvis mennesker, der bliver utrolig nervøse når de skal flyve – dette kan naturligvis skyldes mange forskellige fornemmelser og billeder i sindet, der påvirker kroppen… men måske – kun måske – kan dette menneske opfange hvordan andre menneskers energi er – helt ubevidst – og bliver nervøs derfor. Stof til eftertanke.

De fleste mennesker lever meget i den 3-dimisionelle, teknologiske verden og er dermed ofte mere lukket overfor disse elementer og er konstant påvirket af andre energier såsom samfundets normer, andres meninger mm. Dermed er det ikke besynderligt at de ikke mærker det store ved krystaller, hvis de ikke ønsker at lade sig påvirke. Krystaller har nemlig mange forskellige metafysiske egenskaber som kræver et rummeligt sind og større perspektiv, sådan at den menneskelige krop kan følge med.

Andre mennesker er mere åbne overfor hvad der kan lade sig gøre og inviterer dermed et andet perspektiv ind i livet, der tillader dem at opfange mere mystiske elementer samt vibrationer, eksempelvis gennem deres forstærkede intuition og mange andre elementer. Krystaller kan skabe kraftfuld indvirkning i dit liv, ligesom at alle andre energier kan skabe kraftfuld indvirkning i dit liv. Grunden til at mange dog ikke tillader denne ændring er ofte at man i den 3-dimentionelle verden er mere fokuseret på konkret bevis. Det er en meget fysisk verden hvor synligt bevis er vigtigere end eksempelvis en skiftende fornemmelse eller en ændring i tankerne (selvom dette vil indikere et konkret bevis). De fleste vil dog hurtigt flytte sin bevidsthed over på andre ting og lader altså ikke disse ændringer virke sådan at det kan manifestere sig i den 3-dimensionelle verden.

Det eneste, der afholder dig fra dit mål vil altid være din egen overbevisning… du kan vælge at skifte overbevisning til noget, der støtter dig endnu mere. Men man vil dertil også være uden for den 3-dimensionelle verdens begrænsning, ved eksempelvis at forbinde sig til dybe krystaller – typisk shamansten mm.
Der er også krystaller, der kan give indsigt ind i paralelle virkeligheder og mulighed for selvindsigt på mange forskellige niveauer. Selvom der er mange høj-vibrationskrystaller, vil det at arbejde med krystaller på ingen måde sige at være ugroundet og uforbundet til jorden, da mange krystaller også bærer på dybe energier. Dertil kan høje og lave vibrations-krystaller opleves forskelligt afhængig af hvor man lever sit liv energimæssigt. Man vil dog benytte grounding krystaller for at bevare jordforbindelsen.

Når du tager en krystal op i hånden, og du mærker dens vibration og dens effekt på dig, synes den næsten at virke som en “portal” for dit sind til en parallel virkelighed om du vil. Du behøver dermed ikke skifte virkelighed, du behøver blot at skifte din bevidsthed og dermed er det som om, du næsten skifter din virkelighed og oplever ændringer. Du ændrer ikke din fysiske virkelighed, men du skifter sindet over i en anden version af din fysiske virkelighed, hvor dine problemer er løst, for ingen har kontrol over din energi – kun dig selv. Ta’ kun hvad du kan bruge af disse ord og smid resten væk! Dette er kun inspiration!

Omkring chakraer og krystaller

Chakraer er ofte vildledt og er sådan set ikke noget, jeg er så stor fan af, men forståelsen for chakraer kan give en udemærket grundforståelse for at arbejde med krystaller – igen er det vigtigste ikke at tage det for bogstaveligt og fastlåst – stol på din egen intuition.
Chakra-systemet er et system, der gør det nemmere at forstå og kortlægge forskellige energier og vibrationer. Chakra er energipunkter, der kan åbnes af blandt andet krystaller og sten. Hvert chakra har en farve, der har en vibration. Heldigvis er mange af de krystaller, der er gode for et bestemt chakra samme farve som det chakra, de kan aktivere, men dog ikke altid. Krystaller behøver ikke have samme farve, men dog er det ofte sådan. Mange grounding-sten er eksempelvis sorte, selvom rod chakraet er rødt osv.

Der er 7 grundlæggende og mest brugte og kendte chakraer – de er følgende:

Rod, Sakral, Solar Plexus, Hjerte, Hals, Tredje Øje, Krone, men i virkeligheden er der mange flere.
For ikke at gøre det alt for forvirrende har jeg blot tilføjet jordstjerne-chakraet, som er et virkelig dybt grounding-
punkt (så dybt, at det kan åbne op for metafysiske energier). Jordstjerne chakraet befinder sig nede under kroppen – det vil sige nede i jorden. Sjælstjerne chakraet er et energipunkt, der befinder sig svævende over hovedet. Hvis du ønsker at arbejde med et bestemt chakra, kan du placere passende krystaller ved det chakra, ofte gøres det ved at ligge ned. Eller blot benyt din intuition. Du kan også blot holde krystallen i hånden, eller have den i dit energifelt.

Chakraer er ofte mistforstået

Glem alt hvad du måske ved om chakraer. Mange vil fortælle dig at chakraer kan blive ubalancerede og balancerede og at de kan være overaktiverede og underaktiverede, men sådan er det nu ikke helt.

Chakraer er energipunkter, der enten er åbne eller lukkede, og der er ikke nogen balance, du skal opretholde, sådan som mange mennesker tror. Disse energipunkter kan ikke blive overaktiverede eller underaktiverede, og de kan heller ikke være ude af balance, men er i stedet blot lukkede eller åbne – eller får mindre fokus eller mere fokus. Lad mig understrege: du skal altså ikke opretholde nogen balance… Hvert chakra er et ubegrænset energipunkt, der enten kan få fokus eller kan blive ignoerert. Det er kritisk vigtigt at forstå forskellen, for når alt kommer til alt er et chakra ren positiv energi, der enten strømmer ubegrænset eller ikke strømmer, og dermed er ignoreret. Et chakra kan ikke blive for overaktiveret eller for underaktiveret, men det kan være åbent eller lukket, eller mere rigtigt – åbent eller ignoreret. Et chakra balancerer nemlig sig selv, når det bliver åbent, og et chakra kan ikke være for åbent eller for aktiveret. Selvom mange er overbevist om dette.

Se… Hvis vi forestiller os et menneske, der lever meget oppe i skyerne vil han hurtigt mangle grounding og jordforbindelse, men dette betyder dog ikke at hans krone chakra er overaktiveret, selvom mange vil mene dette.
Mest ofte vil dette betyde at hans krone-chakra er i perfekt balance og dermed er åbent, (Et godt eksempel er indianerne, der om nogle var spirituelt åbene, og på samme tid havde dyb jordforbidelse) men fordi han kun giver flyvske energier fokus, vil han ikke føle harmoni. Han kan løse dette “problem” ved at fokusere mere på jordforbindelse og dermed åbne rod-chakraet og dermed fjerne fokus fra krone-chakraet.

Det handler helt grundlæggende om, om du er åbent for den energistrøm, der flyder gennem dig, eller om du ikke er.

Hvis en person er for selvsikker, betyder det heller ikke at hans solar plexus chakra er overaktiveret eller ude af balance. Det kan henvise til at andre områder kræver mere fokus, og at andre områder er blevet ignoreret eksempelvis hjerte chakraet, og ofte kan man fjerne fokus, men dette betyder dog ikke at noget er ude af balance. Hvis du gerne vil skabe “harmoni” eller balance i et bestemt chakra, kan du gøre dette ved at åbne dig op til det gennem arbejde med eksempelvis krystaller.

Du behøver altså ikke stå med en energimæssig vægt og forsøge at skabe balance i alt. Der er nemlig mange mennesker, der gennem tiden er blevet næsten helt bange for deres eget energifelt, fordi de skal veje forskellige energier konstant og skal kortlægge om energien nu er brugt mest hensigtsmæssigt og om de nu tapper andre overaktiverede chakraer med deres eventuelle underaktiverede chakraer.

Det er heller ikke nødvendigt at skabe balance ved at åbne og tappe fra et andet chakra, og på den måde flytte energien rundt, sådan som mange tænker. Mange har købt ideen om at et chakra kan være overaktiveret eller underaktiveret, men i sin mest enkle form et et chakra et energipunkt, der enten er åbent eller lukket.

Hvordan styrker man et chakra? Du styrker et chakra ved at give det fokus og/eller ved at tilføje en passende krystal, eller den tilsvarende energi. Hvis du har “symptomer” på det andre vil kalde et ubalanceret chakra er det ikke fordi selve chakraet er ude af balance, men blot fordi den ønskede energi er ignoreret eller dit fokus er mere på andet. Et chakra kan ikke være ude af balance, men du kan give det større eller mindre fokus.

Hvad gør hvert chakra?

Hvert chakra gør en lang række ting, her er et par elementer:

(8) Sjælstjerne – Højere kanaliseringer og vibrationer.

7. Krone – Kanalisering, højere selv.
6. Tredje Øje – Clairvoyance, intuition, sindets kraft.
5. Hals – Kommunikation, udtrykkelse af tanker og følelser.
4. Hjerte – Passion, drivkraft, følelser.
3. Solar Plexus – Selvværd, selvtillid, optimisme.
2. Sakral – Lyst, sensualitet, kreativitet.

1. Rod – Grounding, stabilitet, sikkerhed.

(0) Jordstjerne – Meget dyb grounding og dybe kanaliseringer

 

Lukket chakraer

Når energierne er ignoreret…

7. Lukket Krone – Næsten ingen kontakt til sit højere selv.
6. Lukket Tredje Øje – Begrænset intuition.
5. Lukket Hals – Svært ved at kommunikere og udtrykke tanker og følelser.
4. Lukket Hjerte – Ingen Passion, ingen drivkraft.
3. Lukket Solar Plexus – Lavt Selvværd, ingen selvtillid, ingen optimisme, vrede, jalousi, brug for kontrol.
2. Lukket Sakral – Mangel på kreativitet, mangel på lyst, ingen følelse af dyb glæde i sig selv eller omgivelserne.
1. Lukket Rod – Ingen jordforbindelse, ingen sikkerhed, ingen stabilitet.

Bemærk: der er mange, MANGE flere end 7 chakra, men dette ønsker jeg ikke at gå i detaljer med nu.

 

Toner og chakraer

Hvert chakra har en musik-tone, der repræsenterer den vibration, der er i chakraet. Ligesom krystaller har kinæstetiske vibrationer, har toner auditive vibrationer, der dermed kan påvirke ens tilstand.

Tonerne til chakraerne er således:

Krone: B/H
Tredje øje: A
Hals: G

Hjerte: F
Solar Plexus: E
Sakral: D
Rod: C

 

Dit sind har også et chakra-system.

Sindets chakra system er ofte overset af mange mennesker. Sindets chakra-punkter er først og fremmest en stærk blå, stor cirkel.
Derefter: Rød, orange, hvid, blå, grøn, sølv, guld. At arbejde med sindets chakra-system er en seriøs beslutning. Dette ønsker jeg ikke at gå i yderligere detaljer med nu.

Hvordan mærker man krystal-energi?

Bemærk venligst – det er ikke altid nødvendigt at mærke krystallen, for at den gør hvad den skal. Det er naturligvis en fordel at mærke energien, men mange krystaller bærer på forskellige vibrationer – nogle krystaller mærkes gennem dit følelsescenter, andre krystaller har ikke det man ville kalde en stemning, men du mærker dem eksempelvis via hvad de gør ved din observation af verden omkring dig. Lidt som at tage nye briller på, uden der måske er en fornemmelse forbundet til. Nogle krystaller vil påvirke dit humør så snart du er omkring dem, andre krystaller fremkalder minder nogle krystaller synes at påvirke mere dit ubevidste sind og for at beskrive det så nede på jorden som muligt: erstatte din autopilot med en mere støttende energi.

At mærke krystal-energi er ikke svært, det er blot nyt og en smule anderledes end at mærke et billede, der eksempelvis gør indtryk på dig. Det handler mere om at finde roen til faktisk at være villig til at lytte og bemærke, hvad man oplever. At mærke krystaller kræver træning, og er en særlig proces, nogle mennesker ønsker at fordybe sig i. 

Nogle krystaller vil dog fylde så meget energimæssigt, at det svarer til en mobil, der konstant modtager bippende sms’er fyldt med inspiration.

Nogle vil naturligvis også spørge… “hvis krystalenergi er så svært at mærke, hvorfor så overhovedet bruge krystaller?”
Krystalenergi er ikke nødvendigvis svært at mærke.
Nogle mennesker mærker energier meget naturligt, andre mennesker mærker det stort set ikke. Derudover er der krystaller, der generelt mærkes lettere end andre. En anden faktor, der spiller ind, er hvilken energi man selv lever sit liv i. Hvis man er en meget naturligt groundet person, mærker man måske ikke en grounding-sten særlig meget – men dermed ikke sagt, at stenen ikke har en effekt på dem.
Det vigtigste er ikke om man mærker en sten, fordi uanset om man mærker dem eller ej, har de en effekt/virkning.

Den handler ikke så meget om krystallen, men nærmere den energi, krystallen bærer på. Nogle mennesker kan nemt fornemme og kalibrere andre mennesker, og der vil altid være mennesker, der ikke mærker andres vibrationer… Det samme kan man sige om krystaller og deres energi.

Nogle krystaller bringer ofte ting op til overfladen, der skal håndteres og derfor vil den første reaktion ikke altid være den ventede. Det er eksempelvis ikke unormalt at en krystal, der fremmer glæde kan gøre dig ked af det først mm. 

 

Så krystaller kan påvirke mennesker… det ved vi… men har krystaller en bevidsthed?
Det kan du selv bedømme

Jeg oplevede noget besynderligt, som jeg lige vil dele. Jeg har taget et billede af en af mine flourit-krystaller hvor der efter jeg arbejde med den pludselig begyndte at stå hvad der ligner “faith” indei den. Det besynderlige er at jeg mærkede en dyb tillid fra krystallen på samme tid og det passende altså med det budskab jeg modtog fra krystallen. Jeg skyndte mig at tage flere billeder af dette. Jeg har skrevet over på billedet med rødt for at vise hvor der står “Faith” og for at sammenligne skriften. Krystallen har efterfølgende ændret sig og det besynderlige er at der ikke længere står noget så det er kort sagt forsvundet igen. Dette er blot et eksempel på at virkeligheden ofte kan være ganske besynderlig.

Jeg vil gerne understrege. Jeg har kun skrevet med rødt over på billedet for at vise hvor der står “Faith” og for at sammenligne skriften.

Der er også mange andre budskaber der kan kommer fra krystaller og der er mange måder at opfange dette på. Det er eksempelvis muligt at se på en krystal om nogle har “gemt” information i den så at sige. Med det menes der tanke-vibrationer eller viden og indsigter mm. Jeg vil også gerne understrege at det at se sådan en tekst i en krystal ikke er særlig normalt, og noget der er tæmmelig underligt. Jeg har naturligvis haft mange obskure og bizarre oplevelser med krystaller gennem mit liv og dette er blot et lille eksempel. 
Der er naturligvis også eksempler på mennesker, der ser tydelige skrifter, der ikke længere er i brug og endda ansigter, der forsvinder igen mm.

Krystaller kan være “Record keepers”

(På billedet ses et par af mine bjergkrystaller)

Krystaller indsamler information og man kan kort sagt opbevare” tankervibration” i krystaller. Nogle krystaller (forekommer mest blandt kvarts) kan være det, der kaldes “Record keepers” hvilket vil sige at “nogle” eller nærmere “noget” på et eller andet tidspunkt for længe siden har placeret viden i krystallen.
Record keeper krystaller er meget sjældne og kan genkendes ved at der dukker små markinger op på krystallen (somme tider forsvinder de igan)(trekanter, cirkler, 6 kanter, 4 kanter inde i firkanter mm.Uden at dykke for meget ned i dette, kan symbolet fortælle hvem, der har placeret viden i krystallen når du har kendskab til dette. Når en krystal eksempelvis har mange trekanter refereres det til en “master record keeper” og betyder at der er særlig meget viden og information opbevaret, man gennem krystallens vibration kan få adgang til. Symbolerne kan være mange forskellige ting. 6 kanter refererer ofte til “nøglehuller” og nogle har endda særlige cirkel formede markeringer. Det siges at opadvendendte trekanter har forbindelse til det nogle mener er Atlantis og nedadvendte trekanter har forbindelse til en særlig negativ periode derfra.

Det er ofte meget svært at fotografere, men der er tre trekanter. en stor til højre og en mindre ved siden af den store, samt en trekant lidt længere nede. Det er ikke trekanter, der går ind i krystaller, de buler udad, men nogle markeringer kan gå indad i krystallen. Jeg har også fundet endnu en trekant på siden af denne, men den ses ikke på dette billede.

Der er utrolig mange forskellige typer markeringer og de kan vise sig som meget andet end trekanter. I dette eksempel ses et “nøglehul”. For at gøre det meget kort, kan “Record keeper” krystaller lede dig til en virkelig dyb indsigt. Nogle markeringer kan være sindssyg svære at se og kræver virkelig at man sidder at studere krystallen meget nøje i lang tid. Det er ikke unormalt at de dukker op og forsvinder.

Dette er naturligvis kun et par eksempler… Jeg kan lære dig meget mere om alt dette.

Der er stor forskel på hvordan krystaller mærkes!

Du har måske prøvet at mærke en krystal der giver dig en varm følelse i kroppen og måske har du undret dig over hvorfor du ikke mærker noget ved andre krystaller? Svaret er simpelt… Du mærker ikke nogen følelse fordi mange krystaller ikke kan mærkes som en følelse! Alle krystaller kan mærkes, men hvis du leder efter en følelse vil du ikke mærke så meget. Den mest normale krystal er Rosakvarts eller Ametyst… Rosakvarts er en meget blid krystal, der nemt kan mærkes den gør dig helt rolig og giver en særlig varme i kroppen af velvære. Ametyst er også en der kan mærkes, men den afgiver ikke på samme måde en følelse, men nærmere en mere “mental” oplevelse af ro i tankerne resultater kan naturligvis vise sig som ro i kroppen, men disse to føles meget forskelligt selvom de begge skaber velvære og harmoni.

Krystaller er forskellige og føles forskellige… Nogle krystaller giver dig en følelse, men du bør ikke kun bedømme en krystal ud fra dens evne til at give dig en følelse for de fleste krystaller afgiver ikke en følelse som du kan mærke, men istedet typiske andre elementer. Nogle krystaller kan stort set ikke mærkes, men deres effekt er synlige gennem dit udtryk. eller virker i form af tankevibrationer, telepatisk. Nogle kraftfulde krystaller virker automatiske og virker på den måde at de “overtager” dig og sætter dig på autopilot andre virker på den måde at de lader dig betemme hvordan du vil programmere dem. Nogle krystallers effekt viser sig i dig, andre krystallers effekt er mere synlige i omgivelserne.
Nogle krystaller kan ikke programmeres andre virker kun når de er.

Nogle krystaller en nemme at arbejde med andre krystaller skal ikke bruges for meget… Nuumit er en krystal, der typisk nok skal fortælle mennesker når de skal holde sig fra den… og det skal man lytte til. Hvor en Rosakvarts altid gerne vil tages op.

En dårlig reaktion er ikke nødvendigvis dårligt!
Dette er kritisk vigtigt at forstå…
Mange mennesker oplever at en krystal gør dem utilpas eller har modsat effekt… De tager måske en lys solskins citrin op i hånden og forventer at den gør dem endnu mere optimistiske og positive (sådan som den også gør) men istedet vælter det måske frem med negativitet og det bliver en dårlig dag!

Så hvordan kan dette være?

Krystaller er ikke som mennesker…du kan ikke skjule noget for dem…de er altid ærlige og oprigtige.
Måske du tager en krystal op i hånden og får en dårlig fornemmelse i kroppen fordi du måske pludselig tænker på et dårligt minde. Eller måske tænker du ikke på noget…men kroppen husker mange forskellige fornemmelser og krop og sind påvirker hianden (som vi tidligere har gennemgået) og selvom du måske ikke tænker på noget bestemt, begynder din krop at reagere på vibrationen og du får eksempelvis en dårlig fornemmelse. Måske begynder du at føle dig nervøs eller utilpas mm. Dette er typisk sådan krystaller virker…Husk du kan ikke skjule noget for en krystal… Den bringer dig ikke kun glæde, men arbejder oftest hårdest og først på at fjerne og håndtere det, der afholder dig fra at føle glæde eksempelvis undertrykket vrede usikkerhed mm. Så i dette tilfælde ville krystallen gå i gang med at frigive uforløste fornemmelser fra negative tidligere oplevelsen i kroppen. lidt som når kroppen bliver syg for at bekæmpe en virus. Så på den måde scanner krystaller din krop og finder elementer du ikke selv vidste, der måske forhindrer dig i at føle oprigtig glæde. Når disse episoder er blevet håndteret vil krystaller nemlig kunne gavne dig yderligere med sin vibration.

Mange krystaller der hjælper på eksempelvis lavt selvtillid vil ofte lade dig mærke fornemmelsen sådan at du kan være endnu mere ærlig og oprigtig overfor dig selv. På den måde kan fornemmelsen blive løst og du kan komme videre og mærke endnu mere oprigtig glæde.
Det er meget normalt at en krystal kan gøre mennesker sure og eller  i dårlig humør.. hvorfor? Fordi dens vibrationer påvirker bestemte steder på kroppen hvor disse følelser ligger gemt også selvom du måske ikke tror der ikke ligger noget gemt. Det er meget normalt at være i godt humør og tage en krystal op og pludselig blive ked af det eller sur fordi man ud af det blå tænker på noget “ligegyldigt” der skete for 10 år siden….noget som kroppen ikke har giver slip på endnu. Dette er naturligvis blot en måde at arbejde med krystaller på. Krystaller kan naturligvis også forstærke mange typer vibrationer og altså forstærke den nuværende tilstand mm. 

Du samler måske en krystal op og går med den lidt tid, men oplever måske at den frembringer negativitet. Normalt vil mange folk tænke at krystallen ikke virker, men hvis krystallen er renset, opladet samt programmeret vil den negativitet du eventuelt oplever være fordi den bringer dybe ting op og er igang med at virke rigtig godt.
Det er ikke unormalt at en krystal, der skal hjælpe mod negativitet, faktisk kan frembringe lidt negativitet for at udrense gamle energimønstre.
Når man stemmer en guitar eller et instrument kan man benytte stemmegafler, nogle er stemt til forskellige toner. Nogle har tonen A andre B osv. Krystaller virker lidt som stemmegafler, der er stemt til forskellige “vibrationstoner” (formen på krystaller påvirker teknisk set deres vibrationer sammen med farven, og mineral mm.).
Så når du samler en krystal op er den ved at tune sig ind til dit energiniveau og på en måde ved at stemme sig ind til dig og derfor kan nogle krystaller fremkalde negativitet, lidt som at det ikke altid lyder så godt når man er ved at stemme et instrument.

Er der nogle dårlige krystaller?

Nej!

men…

Der er mere til krystaller end de 11 minutter de fleste mennesker bruger i en New Age forretning…

Der er krystaller, der skal bahandles med respekt og med det menes der forsigtighed og med grounding sten! Især når de benyttes til metafysisk eller energimæssigt arbejde og når de benyttes sammen med andre krystaller!
De fleste mennesker er overbevist om at krystaller er noget sukkersødt og rart og sådan kan de også være, men krystaller kan have mange forskellige energier og kan fremme en lang række elementer. Mange krystaller har også evnen til at forstærke nuværende elementer og kan derudover også gemme samt optage særlige energier samt vibrationer og ja nogle er nok bedst at lade ligge.

For at kunne besvare spørgsmålet om der er nogle dårlige krystaller, kan man spørge:
“Er der nogle dårlige energier?” Ja der er energier, der ikke altid gavner os, men det betyder ikke at krystallerne er onde eller dårlige.

Mange krystaller, der er anset som “gode” kan nemt optage og forstærke negativitet blot for at nævne et eksempel… og nogle mørke krystaller kan påvirke dit energifelt “positivt” men ved at gøre dig mere negativ… så der er mange forskellige niveauer at tale ud fra.

Nogle bestemte krystaller kan give mennesker en lang række oplevelser, der ikke er behagelige alt efter hvordan du er som menneske. Nogle særlige typer af krystaller kan påvirke menneskers sind og endda anskuelse af verden. Man kan få oplevelser man ikke er klar til.

Krystallen kan sådan set være utrolig god, men hvis den giver dig energier, du ikke ønsker, er det ikke at foretrække. 
Husk på, at krystaller bærer på forskellige energier og vibrationer og hjælper dig dermed til at skifte din frekvens sådan at du kan forbinde dig mere til nye muligheder i livet på forskellige niveauer. Der findes et par eksempler på krystaller, der har energier, der ikke er støttende for alle.

Der er ikke på den måde nogen dårlige krystaller, men der er krystaller, der fremmer energier, der så sandelig ikke vil være noget for alle. Disse krystaller vil dog ikke være nogle, der vil være nemme at støve op lige med undtagelse af slangesten (også kendt som “serpentine stone”) der ikke er ond eller dårlig, men blot en smule risikabel at bruge, hvis man ikke forstår hvad den gør.

Dette vil for de fleste mennesker lyde skørt og absurd… Nogle sten vil støtte dig i ting, der måske ikke er at foretrække – og slangestenen er en af disse. Jeg vil på ingen måde anbefale denne sten.

 Det er nemlig en sten der har det primære formål at hæve ens (“sande” kundalini, hvilket er meget alvorligt og er en helt anden metafysisk kunst. Der er naturligvis flere krystaller, der kan gøre dette nemt og hurtigt, men slangestenen er især den, der har dette primære formål og den synes at påvirke netop dette. Lidt som månen, der trækker i havet kan denne sten trække i en særlig energi eller fornemmelse i mennesker, der ikke er godt for sindet. Husk krop og sind påvirker hinanden og når man arbejder med forskellige typer sten og krystaller er grounding meget vigtigt…for kroppen er nødt til at kunne følge med. Der er mange “søndagsshamaner” der på yogakurser fjoller rundt med kundalini-øvelser og dette er ikke rigtig arbejde, der foregår. At begynde at arbejde i det område er meget meget farlig og alvorligt. Fordi mange pjatter rundt med det på yoga-helse-hyggekurser efterlader det ofte mange uvidende til at tænke at det er harmløst… det er det ikke! Nogle folk, der vil sætte fart i deres spirituelle og clairvoyante udvikling, arbejder med deres udvidelse af deres mentale kapacitet og risikerer ofte vandvid. Jeg kan på ingen måde anbefale nogen at arbejde med denne sten medmindre man ved hvad man fortager sig, uanset hvor skørt det end kan lyde.

Krystaller, Sten eller ej – at arbejde med kundalini er meget farligt,og folk arbejder ofte med det, uden at have undersøgt, hvad det egentlig er.

Krystaller er “toner” og ligesom der er musik du elsker og kan lide er der også musik du ikke kan lide…uanset om du kan lide musikken er det alt sammen dannet af toner…

Krystaller har forskellige energier… og der er nogle energier du ikke ønsker… Jeg kan lide alle krystaller, men det betyder ikke at jeg ser alle krystaller som noget rart og behageligt.

Hvordan mærker man krystaller?

Bemærk: Nogle krystaller kan mærkes mere end andre. Alle krystaller føles forskelligt afhængig af hvilken type, der er tale om. Samme krystaller kan føles forskelligt for to personer. En krystal kan eksempelvis gøre en person glad, men gøre dig trist mm. En af grundende til dette er at krystaller arbejder ved at tune sig ind til ens unikke vibration, og ofte bringer de ting op til overfladen, der skal håndteres.

Øvelse: mærk krystaller 
En øvelse, du kan lave for at træne dig selv i at mærke krystalenergi mere effektivt:

Start med at placere en krystal foran kroppen. Bemærk, hvordan du har det i kroppen uden krystallen.
Bliv siddende sådan i et minut. Tag nu krystallen op i hånden og bemærk, hvad du oplever. Uden at tolke eller analysere kan du kalibrere, om du eksempelvis føler noget andet, eller begynder at se ting på en anden måde. Du kan eksempelvis tænke på et problem, og mærke, hvordan det nu føles anderledes. Du kan eksempelvis skifte mellem to krystaller for at mærke forskel på, hvordan de føles.

Gå en tur med din krystal

En af de mest kraftfulde måder at bruge krystaller på, er ved blot at gå med dem og have dem ved sig…
Problemet er blot at mange mennesker ikke rigtig tror på krystallens effekt, og/eller ikke opdager hvad den egentlig gør. Derfor er en af de ting, jeg foretrækker, nemlig at gå en tur med mine krystaller og bemærke hvad jeg oplever. Afhængig af hvilken krystal og hvilke kombinationer, der er tale om, kan man få nogle ret “vilde” oplevelser… men det vil jeg ikke spoile for dig.

1
Vælg en krystal og gå en tur med den i lommen. Bemærk hvad du oplever. Hvad lægger du mærke til? Hvordan føles det i kroppen? Møder du folk på vejen? Får du ideer? Hvordan føler du dig? Hvor i kroppen mærker du noget? Hvad siger din intuition? Ser du noget, du ikke plejer at se?

2

Vælg nu en helt anden krystal og gå en tur med den – uden den første krystal. Bemærk hvad du oplever. Hvad lægger du mærke til? Hvordan føles det i kroppen? Møder du folk på vejen? Får du ideer? Hvordan føler du dig? Hvor i kroppen mærker du noget? Hvad siger din intuition? Ser du noget, du ikke plejer at se? 

3

På den måde kan du ved at tune dig ind til krystallen og ved at bruge dem, lære krystallerne bedre at kende, og du kan bemærke deres virkninger endnu mere. Du kan også vælge at lave kombinationer mellem flere krystaller og bemærke hvilke kombinationer, du foretrækker. Jeg kan anbefale mange forskellige kombinationer af krystaller, men en god ide vil ofte være at bruge en god grounding sten sammen med høj vibrations-krystaller for at blive trygt nede på jorden.

 

 

 

Hvordan renser, oplader og programmerer man krystaller?

Krystaller skal renses og oplades, men hvordan?
Der er mange delte meninger omkring hvordan man skal rense krystaller.
Det bedste bud er at følge sin egen intuition.

Metoder til rensning og opladning:
Den mest populære metode er at sætte krystallerne ud i sollys i ca en halv time. Ikke for længe, da nogle krystaller kan miste farven ved at være lang tid i solen.
Hvis du føler, din krystal har mistet lidt af sin “magi” kan man grave den ned i jord og lade den blive der i lang tid, og den vil få sin kraft igen og i nogle tilfælde også få mistet farve/glans tilbage.
Hvis krystallens materiale kan holde til det (dette kan ødelægge nogle krystaller) er en rigtig god metode at rense dem under rindende vand.
Nogle mennesker har god erfaring med at sætte stenen ud i fuldmåne, nymåne, meteorregn, bruge røgelse eller røg.
Min anbefaling:
Det absolut bedste man kan gøre for en krystal er blot at være glad for den og skabe et bånd til den.

 

1 “Rens”

Krystaller virker lidt som en svamp, der suger energier til sig. Derfor er det vigtigt at rense dem regelmæssigt, hvis man bruger dem aktivt, hvis man har haft ubehagelige og irriterende gæster eller hvis krystallen har været ved en mens man har været i et skænderi med nogen. Dertil er det meget vigtigt at rense dem lige når man har fået dem, da de har opfanget mange energier inden man har købt dem, der kan sætte sig på dem og give dem negative effekter eller mindske deres virkekraft. Dette er når mange mennesker har rørt ved dem i for eksempel en butik, med alle deres egne energier og eventuel negativitet.
Derudover knytter krystaller sig også til den, der bruger dem. Derfor anbefales det at man har sine egne krystaller, og ikke deler dem med andre i husholdningen hvis man decideret arbejder med krystallerne. Man kan selvfølgelig godt have “dele-krystaller”, hvis dette er krystaller der står til pynt i huset med den hensigt at rense energier i rum mv.

 

2 “Oplad”

En krystal virker lidt som et batteri og skal derfor oplades.
Kvarts krystaller kan endda generere strøm, og de har været brugt hyppigt i en lang række elektroniske udstyr, som har haft afgørende betydning for den teknologiske udvikling gennem historien. En krystal kan generere strøm, udsende frekvenser og svingninger. Meget af det udstyr, de blev brugt til kunne ikke fungere hvis man tog den lille krystal ud af dem.
Så krystaller skal oplades, for når du bruger dem vil deres energi blive “drænet” og de kan måske virke lidt “flade” og “punkterede”. Du vil typisk bemærke dette hvis du har en krystal du er virkelig glad for og du pludselig ikke mærker dens energi så meget.

3 “Programmer”

Nogle mennesker går meget op i at en krystal skal programmeres til et formål. Dette kan man gøre, men mest for sin egen skyld, da en krystal er klog nok til at vide, hvad du har brug for ved den. Blot det at du går hen og tager den op i hånden for at give den en intention, har den allerede modtaget den intention.
Så ja, en krystal skal programmeres, men det er ikke sådan at man skal sidde med den og fortælle den, hvad den skal gøre, som det nogle gange bliver lagt ud.
Allerede idet, du går den til den og samler den op med en intention, er den programmeret til den intention.

Der er slet intet galt i at programmere en krystal – det gør jeg også selv somme tider. Nogle mennesker lægger det sådan ud at man slet ikke kan bruge og få noget ud af en krystal med mindre man sidder i lang tid og aktivt programmerer den og det er jeg meget uenig i. Krystallen ved, hvad du har brug for uden du behøver sige det. Nogle folk programmerer en krystal ud fra hvad de tror og formoder, de gerne vil have, men krystallen ved allerede dine dybeste behov og ønsker, så det bedste man kan gøre i mange situationer er blot at have tillid til at den er eksperten.
Når en krystal programmeres gøres det efter min mening bedst ud fra et samarbejde med krystallen frem for eventuelt at dominere krystallen. Mange krystaller har mange forskellige elementer og egenskaber og derfor bør du ved at programmere den, kort sagt fortælle den hvor dens fokus mest skal være.

Hvis du ønsker at programmere en krystal, gøres det således:
Du programmerer en krystal ved at placere den i din dominerende hånd (den hånd du skriver med – også kendt som den givende hånd) og giv krystallen din oprigtige intention så klart og tydeligt som muligt. Nu er krystallen blevet programmeret til at hjælpe dig med dette. Sørg for at den egenskab du vil programmere passer til den krystal, du benytter.

 

Hvordan “benytter” man krystaller?

Inden du overhovedet kan “bruge” en krystal er det vigtigt du lærer den at kende, lidt som at møde en ny person. Du skal ganske enkelt tune dig ind til dens energi og lade dens energi komme til dig.

Den bedste måde er at være åben. En god måde at lære den at kende på er at placere krystallen eller stenen i den modtagelige hånd (den hånd du ikke skriver med). Sid blot og mærk dens energi uden at fremtvinge noget. Prøv at tune dig ind til dens vibration og bemærk om du oplever noget.

Når du har “lært den at kende” kan du nemmere tune dig ind til dens energi, når du eksempelvis går rundt med den. Den vil naturligvis virke uanset om du kender dens vibration eller ej, men du kan nemmere drage fordel af den, når du har forbundet dig til den.
Det er meget forskelligt hvordan man bruger krystaller. Personligt kan jeg godt lide at have dem ved mig.
Afhængig af hvilken form for krystal eller sten du arbejder med kan du placere dem forskellige steder på kroppen og ved de forskellige chakraer.
De virker utrolig godt ved at have dem med dig ude i verden og dermed bærer dem i lommen eller har dem som smykker. Det er ikke nødvendigt at du kan se dem eller mærke dem på huden før end de virker. Du kan have dem i en inderlomme hvor kun du ved de er. Det vigtigste er at have den inde i dit energifelt.
Du kan eksempelvis have den i lommen og selvom du eller andre ikke kan se dem, vil deres vibration skabe effekt afhængig af hvilken type krystal du har. Der er meget forskel på krystaller. Nogle mærkes ganske hurtigt og voldsomt og andre er mere rolige. Det er noget man skal vænne sig til at mærke.
Nogle krystaller er forbundet til bestemte chakraer og områder på kroppen, men det vigtigste er at have dem ved dig i
lommen eller som smykker eller lignende.
Det er ikke altid således, men man kan – for at gøre det simpelt – sige at:
Grounding krystaller lader til at have en bedre effekt når de er længere nede på kroppen – eksempelvis i bukselommen, og meget høj vibrationskrystaller lader til at virker bedst når de er højere oppe på kroppen fx som en halskæde eller øreringe. Dette gælder mest når man er ude i verden og gå. Når man er hjemme og eksempelvis vil meditere med sine krystaller, er det godt at placere krystallerne over det chakra, de tilhører. Det er dog ikke så vigtigt at tænke så meget over, blot det at de er inde i dit energifelt vil have en rigtig god effekt.

 

 

Få unik, personlig vejledning!
Simon: Jeg hjælper mennesker med at forstå krystaller, sten, tektitter, meteoritter mm.
Jeg kan tilbyde dig personlig, skræddersyet, metafysisk vejledning, der passer til netop din situation.
Vil du fordybe dig endnu mere i krystaller? Book en mail korrespondance.
Se mere her:
mail korrespondance

Læs om mine udvalgte yndlingskrystaller
Læs her: Udvalgte yndlingskrystaller