7 gode tips til daten – For både kvinder og mænd

7 gode tips til daten – For både kvinder og mænd

Træt af dårlige dates? 7 gode tips til daten – For både kvinder og mænd

Simon: Jeg får ofte spørgsmål fra både mænd og kvinder om hvordan man skaber en bedre date, og hvordan man fjerner presset fra sig selv og sin date. Der er utrolig mange elementer, jeg kunne snakke om – her er nogle gode dating tips, der vil hjælpe til at fjerne pres på kommunikationen og gøre det nemmere at eskalere.

En typisk fejl mange gør er at sidde overfor hinanden hele daten og selvom de har en god samtale ender det for mange ikke rigtig med mere, og hvis kysset kommer bliver det ofte akavet og føles lidt “forced” – så hvordan undgår vi alt dette?

Uanset hvad, du skal bruge en date til, handler det ikke om at imponere personen, det handler om at finde ud af om personen er noget for dig. Hvis personen er noget for dig, så handler det om at eskalere – uden eskalering sker der ikke noget. Så lad os bevæge os væk fra det “mindset”, hvor vi lægger pres på kommunikationen og på personen vi er på date med.


7 gode tips til daten – For både kvinder og mænd

 

Tip 1
Sid ved siden af hinanden frem for overfor hinanden.

Hvorfor?

  • Det skaber en bedre kommunikation.
  • Det fjerner presset fra dig og det fjerner presset fra din date.
  • Det gør det nemmere at eskalere og det vil endda komme mere naturligt.

Hvis muligt, sørg for at sidde ved siden af hinanden frem for overfor hinanden. Ja, det er meget romantisk at sidde og kigge hinanden ind i øjnene, men det kan lægge meget pres på kommunikationen samt mødet. Derfor gør hvad du kan for at sidde ved siden af din date, da du nu fjerner mere pres fra mødet – fordelen er også at du nu kan benytte små berøringer for at skabe tryghed

Fysisk kontakt fremmer eskalering frem for at sidde overfor hinanden uden fysisk kontakt, hvor – selvom samtalen kan være god – kan det være langt sværere at nå frem til eksempelvis kysset, da kysset ofte vil føles en smule akavet, hvis der ikke har været fysisk kontakt forinden.

Mange folk er nervøse for en date, da de ikke ved hvad de skal sige, men når du nu sidder ved siden af den, du er tiltrukket af, vil der ikke være så meget pres på dig – og I kan nu nemmere snakke om noget I begge kan se. Ved at sidde ved siden af hinanden har I stor mulighed for at “gøre” noget sammen. I kan som sagt se på de samme ting og snakke om det, I kan sidde og se på noget sammen – eventuelt billeder på din telefon eller en video. Du kan nemmere spørge ind til din dates fingerringe som undskyldning for at skabe berøring.

Når I sætter jer ned – sørg for læne dig lidt tilbage for ikke at lægge pres på din date. Når der er god kommunikation, kan I være mere tæt.

 

Tip 2

Vær forberedt.

Beslut dig i forvejen for hvad du vil bestille, så du ikke ser forvirret ud når I sidder sammen. Kend stedet sådan at du er tryg i dine omgivelser. Hvis du kender stedet og er tryg i dine omgivelser vil du være endnu mere tryg og afslappet på daten. Der er ingen grund til at lægge mere pres på dig selv end højst nødvendigt.

 

Tip 3

Skab kemi – Rapport.

Hvis du vil have en bedre kemi – så skab den. Skab en god rapport, matche/mirror personens kropssprog. Indtag lidt den samme kropsholdning som den anden person. Det skaber en effekt at I er mere ens og dette fjerner presset og åbner op for en bedre kommunikation og skaber kemi.
Tilpas også din dates adfærdsniveau samt energiniveau. Hvis din date er meget rolig, bør du ikke være meget energisk – kort sagt tilpas dig den andens kommunikationsniveau samt adfærdsniveau.

 

Tip 4
Berøringer.

Kort sagt, benyt så mange berøringer som muligt – snak om fingerringe som undskyldning for at røre ved din dates hånd – ørering/halskæde. Benyt knus. Det er nu også nemmere at have mere fysisk kontakt, da I sidder ved siden af hinanden, hvis du følger tip 1.

Vigtigheden ved berøring: Berøring skaber tryghed. Berøring skaber en fornemmelse af at I allerede kender hinanden. Det gør ganske enkelt personen tryg ved den fysiske kontakt, hvilket er kritisk vigtigt for at kysset kommer mere naturligt.
Når du er blandt venner og bekendte vil der typisk være berøringer. Knus, håndtryk, high five med mere. Når der benyttes berøringer tænker hjernen automatisk at I allerede kender hinanden, og det skaber meget mere tryghed.

Tip 5

Kysset.

Mange mennesker har et hemmeligt mål på en date, om at nå frem til kysset på munden, og sommetider kan det mål ødelægge nærværet og kommunikationen. Selv hvis målet bliver opnået og I kysser hinanden på munden, er det ikke sikkert at daten er blevet bedre af den grund.

Drejer personen hovedet til siden når du går efter kysset på munden? Kys personen på kinden. Det behøver ikke at være en afvisning, men blot en lille test – eller at personener mere “klar” til at blive kysset på kinden frem for munden.

Hvis din date læner sig tilbage og trækker hovedet væk (tilbage fra dig) lad vær med at kysse – det betyder nej.

Lad være med at være så opsat på, at I skal kysse på munden. Hvis I sidder sammen, giver hinanden knus, hvis der er fysisk kontakt, hvis du endda kan kysse personen på kinden, hvorfor så bekymre dig om at kysse personen på munden?

Der er ingen grund til at stresse med noget, du tænker vil gøre daten bedre, hvis I allerede har det rigtig hyggeligt sammen.

 

Tip 6

Lad være med at skabe mere pres på mødet end nødvendigt.

Du har måske en ide om at det skal være noget helt særligt – en rigtig fin middag. Det kan i mange tilfælde være ligeså givende blot at gå en tur langs stranden, en tur i parken, hvor I går ved siden af hinanden og der også kan være mulighed for berøring, hvor I ikke sidder fast overfor hinanden.

Jeg har flere gange beskrevet hvordan der skabes tryghed ved at skifte omgivelser, fordi det virker som om I har kendt hinanden længere tid.
Når du skifter lokation, når du skifter omgivelser sammen med en person, virker det som om I har kendt hinanden i længere tid, da I nu har flere billeder i hovedet af hinanden fra forskellige steder i stedet for at I blot sidder et enkelt sted en hel aften.

Hvis du vil have en naturlig kontakt til personen, så gør det naturligt, i stedet for at gøre det anspændt ved at tingene skal være på en bestemt måde.

Hvis du inviterer personen ud at spise kan det endda også virke som om du anstrenger dig for at imponere personen, næsten som om, du ikke føler dig god nok, blot som du er.

 

Tip 7

Indre repræsentation (din indre dialog og egen tilstand)

Dette tip er ekstremt kraftfuldt, og du bør ikke undervurdere dette.
Din indre dialog – det, du siger til dig selv – har effekt på dine indre processer, din indre tilstand, din indre oplevelse og det skaber forandringer i din fysiologi.
Når du siger til dig selv: “Personen skal kunne lide mig,” “Det skal gå godt,” “Jeg skal have personen med hjem,” ” Jeg skal kysse personen,” “Det skal lykkes,” så lægger du utrolig meget pres på dig selv, og på personen, du vil møde.
Sig i stedet til dig selv: “Lad os se, hvad der sker,” “Lad os se, om personen er noget for mig.”
Når du går rundt med attituden: “Lad os se hvad er sker,” – når du siger det til dig selv, så smitter det af på den ydre kommunikation, og du fjerner presset fra dig selv og personen.

 

Bliv endnu bedre til at skabe kontakt og tiltrækning i dating/kærlighedslivet.
Se mere her: Lær at skabe naturlig tiltrækning

Gå tilbage til oversigt over artikler