admin/ november 22, 2017/ Uncategorized

Kinæstetisk repræsentationssystem NLP

Ca. 20 procent af mennesker foretrækker det kinæstetiske repræsentationssystem.
Kinæstetiske mennesker foretrækker at tænke og huske i fornemmelser.

En kinæstetisk person behøver ikke nødvendigvis referere til en ”sukkersød” karakter. Kinæstetiske mennesker har grundlæggende styrker, de kan udnytte til et punkt, der strækker sig længere end andre repræsentationssystemer. De kan have og udvikle en utrolig stærk og dyb situationsfornemmelse og dette er kun begyndelsen – De opfanger det som andre repræsentationssystemer ikke opfanger.

Mange kinæstetiske mennesker har typisk haft det svært tilbage i skolen, men dette har intet med intelligens at gøre. Skolesystemet er ikke indrettet til at inkludere kinæstetiske mennesker. Kinæstetiske mennesker lærer nemlig bedst ved at sidde alene med ting og afprøve ting eller gennem øvelser fysisk. De skal ganske enkelt have fornemmelsen af det, de skal lære. Richard Bandler – en af skaberne af NLP, har flere gange sagt at kinæstetiske mennesker endda er de bedste til matematik.

Deres armbevægelser er typisk bløde og runde, da de viser fornemmelserne i det, de siger – hvis de bruger armbevægelser. Kinæstetiske mennesker kan have meget stor påvirkning på andre mennesker og kan skabe indflydelse meget lidt kan måle sig med, da de har en indlevelse og dybde i ting, samt beskriver ting med hele deres væsen, hvis de folder sig ud. Da mange kinæstetiske mennesker typisk har haft en udfordrende skoletid er det ikke alle kinæstetiske mennesker, der udnytter deres potentiale til det fulde, da nogle typisk kæmper med lavt selvværd mm.

De har nemt ved at lære og nemt ved at tage imod instrukser, hvis blot de kan få fornemmelsen af hvad det handler om. Deres indre proces er lidt langsommere end andre repræsentationssystemer, men dette har intet med intelligens at gøre – deres indre proces er mere grundig og når en kinæstetisk person har lært noget, har vedkommende et så fast greb at de aldrig glemmer det igen. De har fordelen af at være utrolig gode til at finde og mærke sig selv. De er dem, der først finder sig selv i en nødsituation, hvor der kan opstå panik.

De står ofte tæt på andre i en samtale og responderer positivt i forhold til knus og kram samt kropskontakt. De giver typisk knus.

En kinæstetisk person har fordelen af at være fokuseret på det mellem linjerne… de opfanger det, der ikke bliver sagt eller vist eller beskrevet. De opfanger følelserne bag ved. De er dermed utrolig gode til at fordybe sig i filosofi, spiritualitet mm. Ganske enkelt emner, der omhandler følelser og stemninger. Brede emner, som ikke altid giver logisk mening for andre.

En kinæstetisk person kan være meget langsom til at tage imod verbale instrukser, men på samme tid også utrolig hurtig til at opfange hvad det handler om. Det kræver ganske enkelt at den kinæstetiske har fornemmelsen af hvad det handler om.

I en samtale kan de hurtigt få fornemmelsen af hvad det handler om uden ord eller billede, de mærker sig ganske enkelt frem. I nogle situationer kan det også være svært at finde den fornemmelse de leder efter, men hvis de kan finde fornemmelsen, har de virkelig fat i alt, de ønsker at foretage sig. De kan dermed forstå ting endda hurtigere end visuelle, der grundlæggende bliver anset som det hurtigste repræsentationssystem. Den kinæstetiske proces i hjernen er en smule langsommere end andre, men det afgørende er ganske enkelt om de kan få fornemmelsen af det, de ønsker at lære.

Øjenretning ned mod deres egen højre.

 

Test hvad dit fortrukne repræsentationssystem er her:
NLP Personlighedstest – Fortrukne repræsentationssystem.