admin/ november 23, 2017/ Uncategorized

Hypnose – Hvordan virker hypnose? Hvad er Hypnose?

Hvad er hypnose? Hypnose er ganske enkelt en naturlig tilstand. Ordet hypnose stammer fra græsk og refererer til søvn.

Hypnose er kort sagt en dyb tilstand, men der kan forekomme tilstande af trance på et lettere niveau, der altså ikke er dybt. Trance er eksempelvis en tilstand, der opstår på daglig basis. F.eks når du læser i en bog og tiden flyver afsted mens du er opslugt af at læse, eller hvis du kører en tur i bilen og pludselig er du fremme uden egentlig at huske hele turen… er det aldrig sket for dig? Dette er også en slags trancetilstand, og som på ingen måde er overnaturlig.

Hypnose og trance er veldokumenteret og bliver hyppigt brugt. Det er bevist og dokumenteret at der er forskel på hvilke hjerne centre, der er aktiveret fra når en person er under hypnose og hvis en person f.eks lader som om at at personen er under hypnose. Hypnose er ikke noget overnaturligt. Det er heller ikke magi. Det er kort sagt en tilstand, der er så familiær at vi ikke opfanger det selv, som fisken, der spørger: “hvad er vand?”

Den videnskabelige forklaring på hypnose findes blandt andet i hjernens frekvenser, hvor personen guides til et dybere niveau, hvor der åbnes mere op for nye ideer samt indtryk. 

Beta – Meget opmærksom

Alfa – Reflekterende

Theta –  Endnu mere reflekterende/dagdrømmende

Delta – Dyb søvn

Før i tiden blev hypnose set som noget okkult samt overnaturligt, men i dag er det dog set som noget mere normalt. Dette skyldes blandt andet Milton Ericksons indflydelse på hypnosens historie. Der er også mange forskellige former for hypnose og metoder samt udgangspunkter mm. Kort sagt findes der den hurtigere og direkte, samt den mere langsomme og grandvise trance inducerende. Der er også forskel på “stage hypnosis” og klinisk hypnose mm. Nogle hypnotisører arbejder på at hjælpe folk, hvor andre mere bruger det i forbindelse med underholdning mm.
NLP og hypnose bliver ofte sammenlignet, og den store forskel er blot at hypnose er mere “down trance” hvor NLP (den hypnotiske del af NLP) er mere “up trance” og kan benyttes til forskellige formål.

Typisk stillede spørgsmål:


Er hypnose altid søvn?
Nej – Inden for hypnose findes begræber såsom “up trance” og “down trance” hvor påvirkning samt forandring kan ske gennem blot en normal samtale mm.

Virker hypnose på alle?
Hypnose kan skabe påvirkning, men ikke alle responderer på samme måde, men det betyder ikke at alle ikke kan hypnotiseres, oplevelsen er blot forskellig for alle.

Hvordan føles hypnose?
Det mest normale er ikke noget særlig ud over det sædvanlige. En følelsen af at være mere tilstande eller fokuseret.

Hvor meget indflydelse har hypnotisøren over personen under hypnose?
Hypnotisøren har kun så meget indflydelse, som personen giver. Det er ikke muligt at få nogle til noget, de ikke selv ønsker og som strider imod deres grundlæggende værdier som menneske. Kort sagt kan de ikke gøre noget imod andres vilje. Personen under hypnose kan til hver en tid blot gå sin vej og har altid sin frie vilje. 

Vil du lære hypnose?

Kursus i hypnose se mere her: Hypnose kursus – Lær hypnose