Hvad er NLP?

NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering.

Neuro
Nerver og hjernens påvirkning gennem sanserne.

Lingvistisk
Sprogets indflydelse på sanserne i os selv og andre.

Programmering
Kort sagt – Den indre struktur og det indre system, vi bevidst og ubevidst har gennem sanserne og hvordan vi programmerer os selv i en ressourcefuld eller ikke ressourcefuld tilstand.

NLP kaldes også “Programmering af hjernen og nervesystemet via sproget”.

NLP udvikler sig stadig i dag og der kommer løbende nye modeller og teknikker i takt med at videnskaben udvikler sig.

Richard Bandler og John Grinder
NLP blev skabt i begyndelsen af 1970’erne af Richard Bandler og John Grinder. Richard Bandler var psykologistuderende og John Grinder var sprogforsker. Richard Bandler og John Grinder satte sig for blandt andet at modellere tre utrolig succesfulde terapeuter:

Virginia Satir (Familie terapi)
Milton H. Erickson (Hypnose terapi) – Verdens første kliniske hypnoseterapeut.
Fritz Perl (Gestalterapi)

Richard Bandler og John Grinder ville undersøge om der var særlige sprogmønstre der var afgørende for de tre succesfulde terapeuters resultater og om der var særlige strategier disse tre benyttede sådan at det kunne sættes ind i bestemte modeller.
NLP blev således skabt ved at modellere og ved at undersøge mennesker, der havde udviklet særlige færdigheder og kompetencer og ud fra disse studier er grundlaget for NLP skabt. NLP indholder en lang række modeller samt teknikker.
Virginia Satir påvirkede blandt andet Metamodellen. Fritz Perl havde mere indflydelse på opfattelsespositioner.

Ved Milton Erickson fandt man hypnotiske sprogmønstre, der fremkaldte trance-tilstande. Dette påvirkede Milton Modellen.
Mange andre har naturligvis også haft indflydelse på NLP og NLP har uden tvivl haft indflydelse på en lang række områder indenfor blandt andet kommunikation, terapi mm. Det er ganske nemt at se hvordan mange andre områder er blevet inspireret af NLP – hvor NLP uden tvivl har sat sine spor.

Kritik af NLP
NLP har som meget andet naturligvis også gennem årene mødt kritik, men kritikken går primært mere på bestemte udøvere frem for det videnskabelige, der bliver stillet spørgsmålstegn ved. Alt i alt har det meget at gøre med den enkelte udøver, og kompetenceniveauet. NLP kan virke utrolig effektivt på mange forskellige udfordringer i livet, hvis udøveren er god til at benytte NLP og dets teknikker samt koncepter.

NLP bliver hyppigt brugt i mange forskellige områder såsom:
Hypnose, terapi, kommunikation, ledelse, konflikthåndtering, coaching, efterretningstjeneste, underholdningsbranche, optrædende kunstnere, spindoktor og mange flere – NLP henvender sig uden tvivl til alle, der ønsker at få endnu mere ud af livet.


NLP Uddannelser
online fjernundervisning!

Vil du være NLP Practitioner eller NLP Master Practitioner? Lær NLP og ta’ NLP uddannelser online med fjernundervisning.

NLP vil kort sagt gøre enhver form for kommunikation lettere. Du vil lære hvordan du coacher dig selv og andre med NLP – hvordan du skaber mere enighed i din kommunikation, samt hvordan du benytter både simple samt avancerede NLP teknikker til at frisætte ressourcer. Start din NLP uddannelse med det samme!
Bliv NLP Practitioner her: NLP uddannelse online fjernundervisning

Vi håber du indser fordelene ved NLP Practitioner uddannelsen som fjernundervisning

  • Du vil komme igennem det  samme pensum som ved ethvert andet NLP uddannelsessted samt ved Devotion Emotions fysiske NLP uddannelser – Forskellen er blot at du kan studere det hjemmefra!
  • Online verdenen er kommet for at blive og da mange uddannelsessteder, universiteter, institutter med mere benytter sig mere og mere af fjernundervisning, samt online selvstudie ser vi det som en god mulighed for at skabe et forløb, der både er lærerigt, spændende samt tilpasset mere til dine behov. 
  • Der lægges vægt på en høj standard som ved ethvert andet uddannelsessted – Forløbet vil være ganske grundigt og du vil have mulighed for at fordybe dig dybt i NLP – Forløbet beskæftiger sig endnu dybere med NLP end man typisk vil gøre andre steder!
  • Gennem forløbet bliver du kontrolleret i dit arbejde af en certificeret NLP Trainer i overensstemmelse med de internationale NLP standarder, der har arbejdet med NLP professionelt i mange år – og ikke kun har undervist det.
  • Uddannelsen er tilrettelagt på en sådan måde, at du opnår høje kompetencer indenfor kommunikation på et passende niveau og gradvist bevæger dig frem til mere avanceret læringsstof, sådan at uddannelsen ikke bliver “overvældende”.
  • Du vil opleve hvordan forløbet er tilrettelagt ganske simpelt, lærerigt og lige til at gå til.
  • Med en NLP uddannelse indenfor emner såsom: kommunikation, coaching, problemløsning og endda organisationsudvikling er du klædt godt på til at kunne håndtere en lang række situationer i livet endnu mere frit – både privat, men også professionelt.
  • Du har fordelen af selv at bestemme hvornår du vil arbejde på din uddannelse. Som udgangspunkt er forløbet designet til at du som minimum bruger 120 timers studietid.
  • En NLP uddannelse er en seriøs beslutning. Efter forløbet vil du være klædt godt på til at kunne arbejde professionelt med mennesker i form af coaching med mere og være tryg samt kompetent til at benytte dine færdigheder, eller du kan benytte NLP uddannelsen som et kraftfuldt supplement til eventuelle andre kompetencer – en NLP uddannelse er som udgangspunkt altid godt på dit CV!

 

Share this Page