Hvad er NLP

NLP står for:
Neuro Lingvistisk Programmering.

NLP blev skabt i begyndelsen af 70’erne af Richard Bandler og John Grinder. NLP startede ud som modellering.
At modellere en succesfuld adfærd, for selv at opnå samme høje niveau.

NLP og Hypnose

En stor del af NLP er det man kunne kalde samtalehypnose – NLP blev nemlig skabt ved at modellere den mest berømte hypnotisør nogensinde – (Verdens første kliniske hypnotisør) Milton H. Erickson, der om nogen har haft stor betydning for udviklingen både indenfor terapi, men også hypnose. Milton H. Erickson var kort sagt manden, der gjorde hypnose, der tidligere var set som noget okkult til noget mere jordnært og brugbart. Richard Bandler, der er en af skaberene af NLP er derudover ofte anset som en af verdens førende hypnotisører, selvom han mest er kendt for NLP.
Foruden at være en af skaberne af NLP, har Richard Bandler også skabt NHR (Neuro Hypnotic Repatterning), der kort sagt er en blanding af NLP og hypnose.

NLP og Terapi

En stor del af NLP er også Terapi – NLP blev skabt ved blandt andet at modellere en meget berømt familieterapeut – Virginia Satir, der har haft stor betydning for udviklingen indenfor terapi.

Kritik af NLP?

Nogle oplever at NLP feltet er blevet kritiseret, men kritikken går nærmere på bestemte undervisere, end på selve teknikkerne og det faktuelle. NLP har naturligvis mødt kritik som alt andet. Det gode ved NLP er at det er en videnskab og et felt, der er i konstant udvikling og hele tiden vokser.