admin/ november 22, 2017/ Uncategorized

Auditiv Digital Repræsentationssystem NLP persontype

Auditiv digital er en undergruppe af de auditive. De auditive udgør ca. 20 procent af mennesker, og auditiv digital er blot en lille del af disse 20 procent.
Auditiv digitale mennesker foretrækker at tænke og huske i ord samt logik.

De bruger ofte ord og vendinger såsom: ”Det forstå jeg godt” ”Det giver mening” ”Det er logisk” ”Hvad mener du?” ”Forstår du hvad jeg siger?” ”Det er funktionelt”.

Nogle hævder at auditive digitale mennesker er et resultat af den nye digitale tid. De er meget opmærksomme på hvad der giver logisk mening og de er utrolig strukturerede.

Hvis de skal lære noget lægger de meget vægt i fakta og lærer bedst ved at få klar besked. Og med det menes der konkret – klar – tydelig – struktureret – logisk – forklaring – ingen udenomssnak.

Skal de lære noget eller blot fordybe sig i noget er det f.eks ikke unormalt for en auditiv digital person at forlange –
En gennemarbejdet, struktureret handleplan i punktform, trin for trin, hvor der er aflagt konkret bevis, årstal samt mange referencer på, hvad de skal beskæftige sig med. På den måde lærer de nemt selv og bør ikke forstyrres.

De kan være utrolig dygtige hvis ting giver logisk mening og hvis ting er i struktur, også selvom det ikke er pakket pænt ind i billeder eller lyd eller har en særlig fornemmelse. Der er f.eks ekstreme eksempler på AD’er der har lært sprog ved at studere retskrivnings-ordbøger på egen hånd. De behøver ganske enkelt ikke alt det udenom. De er typisk meget dygtige til at håndtere data, information og holde styr på alt struktur.

De har selv utrolig nemt ved at snakke og gøre sig forståelig. De er utrolig dygtige til at holde foredrag og gøre sig forståelige – tilbage i skolen er de ofte dygtige, men kan have det svært socialt. De har ofte svært ved at forstå andres repræsentationssystemer hvis andre ikke forklarer sig tydeligt. De falder typisk kun for noget, hvis det giver logisk mening og det skal passe ind i deres liv.

Deres håndskrift er typisk let forståelig samt struktureret.

De kan finde på at tale næsten professionelt i private sammenhænge.
Knus og kram er typisk ikke noget, de foretrækker. De står og sidder meget ”korrekt” og taler enormt struktureret og typisk uden fejl. Det auditiv digitale repræsentationssystem bliver ofte anset for at være noget mere skeptisk end andre repræsentationssystemer og dermed har de fordelen af et være svære at narre.

De har fordelen af ikke at blive så følelsesmæssigt påvirket af daglige situationer som andre repræsentationssystemer. De har typisk struktur i alt lige fra tøj til blyanter, de kan finde på at stille op på række og i størrelsesorden. Det er meget normalt for en AD’er at have et rent hjem og selvom det ikke altid er således har de ofte en minimalistisk livsstil eller simpel og funktionelt. Det er heller ikke unormalt for en AD’er at organisere sine CD’er i alfabetisk rækkefælge. De har struktur i alt lige fra madlavning, opvask til hvordan de bruger deres penge.
Undertekster på film er noget, de typisk lægger meget vægt på.
I en samtale fokuserer de udelukkende på ord og sætninger samt logik (man kan sige at der nærmest er undertekster på samtalen de er i, som hvis det var en film – de læser ganske enkelt ordene andre siger – ord for ord – mens de taler med sig selv inde i hovedet og søger konkret, logisk mening og betydning, og de fokuserer ikke så meget på det mellem linjerne).
De er utrolig dygtige til datahåndtering og til alt der indebærer struktur og system.
De opfanger nemt sætninger, der ikke giver mening og er udtalt forkert.
De taler meget med sig selv og har en virkelig aktiv indre dialog.
Deres øjenretning er ned mod deres egen venstre.

 

Test hvad dit fortrukne repræsentationssystem er her:
NLP Personlighedstest – Fortrukne repræsentationssystem.